Το τελευταίο διάστημα διαβάσαμε ότι η έτερη Ομοσπονδία που εκπροσωπεί Στρατιωτικούς, προσέφυγε στο Στε, σε μεταγενέστερο χρονο, μαζί με Σώματα Ασφαλείας, για τον ίδιο λόγο, γεγονός που προφανώς δείχνει ότι οι συνάδελφοί μας στο εν λόγω Σωματείο κατανόησαν οριστικά ότι οι αντιλήψεις  περί «δικαστικού ακτιβισμού» ανήκουν στο παρελθόν ως μη ρεαλιστικές.

Πολύ πρόσφατα η ΠΟΕΣ απηύθηνε ξανά, νέα πρόσκληση για συνεργασία η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει τύχει επίσημης ανταπόκρισης. Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτα ότι τα συμφέροντα όλων των Στρατιωτικών δεν μπορούν να εγκλωβιστούν σε μια διελκυστίνδα του τύπου εμείς/εσείς,

Ως εκ τούτου, είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα λιγότερο από την ΠΟΜΕΝΣ, από το να βρίσκεται στο ΣτΕ στις 4 Οκτωβρίου για να στηρίξει την αίτηση ακύρωσης της ΠΟΕΣ και να δείξει εμπράκτως τις προθέσεις της για ενότητα και ομοψυχία, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα ενότητας της ΠΟΕΣ.

Εκτιμώ, ότι ήρθε η ώρα να μείνουν στην άκρη τα ευχολόγια και η ενότητα να μην εξωτερικεύεται μόνο στα λόγια.

Ήρθε η ώρα των πράξεων.

Ήρθε η ώρα που μπορούμε να γράψουμε ιστορία.

Ο καθένας θα κάνει τις επιλογές του και θα κριθεί γι’αυτές. Τα επικοινωνιακά τρικ και οι ενέργειες δίχως αντίκρισμα κούρασαν τους πάντες. Η ημερομηνία είναι 4 Οκτωβρίου.

Με εκτίμηση

Σημαιοφόρος (Ε) Δ. Μεθενίτης ΠΝ

Αναπλ. Γενικός Γραμματέας ΠΟΕΣ

Πρόεδρος ΕΣΠΕΕ Καλύμνου

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016