Η περικοπή των συντάξεων όλα δείχνουν πως αποφεύχθηκε κι αυτό είναι ευχάριστο για όλους τους συνταξιούχους που έχουν υποστεί ασύλληπτες περικοπές τα χρόνια της κρίσης. Η είδηση ότι η Κομισιόν ενέκρινε τον ελληνικό προϋπολογισμό χωρίς περικοπές στις συντάξεις είναι μια θετική είδηση μετά από πολλά χρόνια…

Ωστόσο στις ΕΔ κάποιοι αισθάνονται αδικημένοι. Δεν ζητούν να περικοπούν οι συντάξεις βεβαίως όπως κάποιοι άλλοι -ο ΣΕΒ για παράδειγμα- αλλά περιγράφουν την πραγματικότητα που δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε.

Ποια είναι αυτή η αδικία;

Εν ενεργεία Αξιμωτικός της Π.Α με πάνω από 30 χρόνια υπηρεσίας και με κατοχυρωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα από το 2013, μας γράφει:

Επέλεξα την παραμονή μου στις ΕΔ, (ρισκάροντας το εφάπαξ), όχι μόνο από αγάπη για το επάγγελμα και τη πατρίδα μου, αλλά και γιατί θεωρούσα ότι η παραμονή στη υπηρεσία θα μου απέφερε μελλοντικά και μια καλύτερη σύνταξη, καθώς η λογική υπαγορεύει ότι όσο περισσότερα τα χρόνια εργασιακού βίου τόσο μεγαλύτερο το ασφαλιστικό κεφάλαιο σου, άρα και το ύψος της δικαιούμενης σύνταξης.
Δυστυχώς όμως έκανα λάθος που σκέφτηκα με τη λογική, και το κράτος με τιμωρεί, διότι από ότι διαφαίνεται δε θα ισχύσουν οι περικοπές των συντάξεων στους παλαιούς συνταξιούχους, και η σύνταξη μου ως νέος συνταξιούχοε ακόμα και εάν εξαντλήσω και τα 35 δικαιούμενα χρόνια υπηρεσίας μου στο στράτευμα θα είναι ίση ίσως και μικρότερη με έναν συνάδελφο μου της ίδιας σειράς μου που αποχώρησε με 25 έτη προσφοράς στη υπηρεσία, δηλαδή μετά την 2012-2013!!! έχοντας εισπράξει το εφάπαξ του.

Με ποια λογική εμείς που επιλέξαμε να υπηρετήσουμε έχοντας κατοχυρωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα πριν την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, αλλά δεν το ασκήσαμε, χωρίς να έχομε εισπράξει και το δικαιούμενο εφάπαξ, να μη θεωρούμαστε κι εμείς παλαιοί ασφαλισμένοι και να τύχουμε ίσης αντιμετώπισης από το κράτος;

Τι έχουν να μας πουν όλοι εκείνοι που μέσω των Μ.Μ.Ε στις περιόδους 2012-2013-2014-2015 των χιλιάδων παραιτήσεων μας προέτρεπαν να μην υποβάλουμε παραιτήσεις;”

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016