Η ονοματολογία για τον επόμενο ΥΕΘΑ σε περίπτωση κυβερνητικής αλλαγής δίνει και παίρνει εδώ και εβδομάδες. Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να την παρακολουθήσουμε. Χθες βράδυ, λένε κάποιοι, λήφθηκαν οριστικές αποφάσεις. Εμείς υποστηρίζουμε ότι μέχρι να υπάρξει αληθινό αποτέλεσμα για το ποια είναι η διαφορά και πόσες έδρες έχει κάθε κόμμα, κανένας δεν μπορεί να ΄ναι 100% σίγουρος. Να προσθέσουμε ότι στο σενάριο αυτοδυναμίας της ΝΔ, “παίζει” εδώ και ημέρες και όνομα γυναίκας, η οποία έχει “γράψει υπουργικά ένσημα”. Αν υπάρχουν τέτοια…

Μέχρι τώρα το μοναδικό ενδεχόμενο που έχει εξεταστεί για γυναίκα ΥΕΘΑ είναι αυτό που θέλει ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να συγκυβερνούν με την Φώφη Γεννηματά στη Μεσογείων . Η έτερη κυρία που το όνομα της εξετάστηκε έχει να κάνει με το σενάριο της αυτοδυναμίας της ΝΔ.

Άλλο σενάριο για την περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης από τη ΝΔ είναι να κρατήσει ο Μητσοτάκης το ΥΠΕΘΑ τοποθετώντας ΑΝΥΕΘΑ άνθρωπο που γνωρίζει καλά την Εθνική Άμυνα. Νομίζουμε ότι σ΄ αυτή τη περίπτωση όποιος κι αν επιλεγεί θα προκαλέσει αναταραχή στους “γαλάζιους απόστρατους”, αφού τα ονόματα που έχουν ακουστεί αφορούν σε πρόσωπα που έχουν φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς.

Ένα από τα πολλά που ΄χουν ακουστεί είναι κι αυτό που θέλει την παραμονή Αποστολάκη στο ΥΠΕΘΑ, για μερικούς έστω μήνες, λόγω της κατάστασης στα ελληνοτουρκικά. Ο Μητσοτάκης έχει να αντιμετωπίσει τις σφοδρές εσωτερικές αντιδράσεις οι οποίες ως γνωστόν τις περισσότερες φορές στην Ελλάδα αποδεικνύονται ισχυρότερες και αποτελεσματικότερες της λογικής. Συνεπώς δεν νομίζουμε ότι υπάρχουν πιθανότητες να δούμε αυτή τη σκέψη να γίνεται πράξη.

Υπάρχουν προφανώς αρκετοί ικανοί να αναλάβουν το ΥΠΕΘΑ σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης από τη ΝΔ. Μέχρι στιγμής πάντως ούτε ένας απ΄ αυτούς δεν έχει ακουστεί ότι μπορεί να ΄ναι ο επόμενος ΥΕΘΑ.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016