Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
28/03/2018 | 19:47 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

“Η ομηρία των στρατιωτικών μας θα πάρει χρόνο” επιμένει ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου

“Όταν στη γειτονιά σου έχεις έναν νταή απέναντι, που σου πετάει πέτρες ή κάνει φασαρίες, κοιτάς να ομονοήσεις με τους υπόλοιπους γείτονες για να τον αντιμετωπίσεις κι όχι να έρχεσαι σε αντιπαράθεση μαζί τους ή να τους σπρώχνεις προς τον νταή γείτονα. Ό,τι συμβαίνει σε μικροκλίμακα γειτονιάς, συμβαίνει και στη γεωπολιτική γειτονιά μας”, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Ναι μεν, αλλά…” στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και στη δημ/φο Ευαγγελία Μπαλτατζή.
Για το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών, ο κ. Κούλογλου υποστήριξε ότι η επίλυσή του θα πάρει χρόνο, καθώς ο Ερντογάν χρησιμοποιεί την τακτική των πολιτικών ομήρων, για να αποκομίσει πολιτικά ανταλλάγματα. Με την τακτική του, ο Ερντογάν δημιουργεί μεγάλο πολιτικό θέμα στις άλλες χώρες και, όσο μεγαλύτερο θέμα δημιουργείται στην κοινή γνώμη και άρα πιέζεται η κυβέρνηση της χώρας – “θύματος”, τόσο αυτός μπορεί να ζητάει περισσότερα ανταλλάγματα. Στην Ελλάδα θα πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να γνωρίζουμε ότι αυτό θα κρατήσει κάποιο διάστημα, εκτός αν γίνει κανένα θαύμα και αλλάξει πολιτική ο Ερντογάν.
Για το μακεδονικό δήλωσε ότι οι Βρυξέλλες εκδηλώνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τη σταθεροποίηση των Δυτ. Βαλκανίων και για την αποτροπή της αύξησης της τουρκικής επιρροής εκεί, καθώς και για την έναρξη διαδικασιών ένταξής τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση – το πρόβλημα δημιουργείται από το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας για καθαρά μικροκομματικούς λόγους, με όπλο την πατριδοκαπηλία. Επίσης στις Βρυξέλλες υπάρχει οργή και δυσφορία απέναντι στη στάση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, και λόγω οικογενειακής ιστορίας, έπρεπε να είχε υιοθετήσει μια διαφορετική πολιτική. Η επίλυση του προβλήματος θα αναβαθμίσει τη θέση της χώρας. Θα αναγνωρίσουν ότι η Ελλάδα, παράλληλα με το τέλος της αξιολόγησης και το τέλος του μακεδονικού προβλήματος για την ευρωζώνη, λύνει προβλήματα αντί να δημιουργεί. Αυτό θα αποτελέσει μια στρατηγική αναβάθμιση της εικόνας και της θέσης της σε σχέση με τους υπόλοιπους εταίρους. Δεν πρέπει για μια ακόμη φορά να υποχωρήσουμε, είτε για μικροκομματικούς λόγους, είτε γιατί η κοινή γνώμη δυσφορεί ή επειδή η πλειοψηφία είναι αντίθετη με το όνομα.
Αν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε ακολουθήσει την κοινή γνώμη τη δεκαετία του 70, που ήταν αντίθετη με την ένταξη στην ΕΟΚ, θα περιμέναμε στην ουρά μαζί με την Αλβανία και το Μαυροβούνιο για να μπούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάποια στιγμή οι πολιτικές ηγεσίες πρέπει να παίρνουν θαρραλέες αποφάσεις ακόμη κι αν πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολιτική με την κοινή γνώμη, γιατί χρησιμοποιούνται οι δημοσκοπήσεις ως επιχείρημα για να μην καταλήξουμε σε συμφωνία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης