Η ολλανδική κυβέρνηση απακατέστησε τις επίσημες διπλωματικές σχέσεις με την Τουρία μετά την αποχώρηση του πρεσβευτή της τον Φεβρουάριο, μετέδωσε σήμερα το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP, επικαλούμενο τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας.
Οι δύο χώρες σύμμαχοι του ΝΑΤΟ βρίσκονταν σε διπλωματική αντιπαράθεση από τον Μάρτιο του 2017, όταν η Ολλανδία απαγόρευσε σε μέλη της κυβέρνησης του πρόεδρου Ταγίπ Ερντογάν να διεξαγάγουν προεκλογική εκστρατεία στην τουρκική διασπορά στην Ολλανδία ενώ την ίδια περίοδο διεξάγονταν βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία.
Από τον Φεβρουάριο οι διπλωματικές σχέσεις διεξάγονταν μόνο μέσω επιτετραμμένων.
Πριν από λίγο και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Τουρκία και η Ολλανδία συμφώνησαν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις των δύο χωρών.
Η απόφαση ελήφθη σε τηλεφωνική επικοινωνία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Ολλανδό ομόλογό του Στεφ Μπλοκ.
«Στη διάρκεια αυτής της τηλεφωνικής συνομιλίας, οι υπουργοί συμφώνησαν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις ανάμεσα στην Ολλανδία και την Τουρκία. Έτσι οι υπουργοί συμφώνησαν να επανατοποθετήσουν πρεσβευτές στην Άγκυρα και στη Χάγη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016