Διαξιφισμοί της Μ. Δευτέρας

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

                                                              από τον Κων. Φράγκο

Διαμερίσαντο τα ιμάτιά του, του Ελληνικού Λαού, και επί τον ιματισμό του έβαλαν κλήρον.

 • Η Εισαγγελέας της Έδρας κ. Ελένη Σκεπαρνιά στη Δίκη  της SIEMENS (15 Απρ. ’19) απέδειξε ότι μεταξύ 1996-2006 δόθηκαν  από την ένδοξη εταιρεία 94 εκ. DM σε μίζες σε υπουργούς, αξιωματούχους, υπαλλήλους ΟΤΕ και κόμματα. Αυτό το ποσό, βέβαια, προστέθηκε στο κόστος των υλικών που πληρώσαμε εμείς, οι ηλίθιοι χρήσιμοι. Μόνο για τη σύμβαση 8002!
 • Το «λάδωμα» των κομμάτων υπήρξε μακρόχρονη παράδοση της SIEMENS, υπογράμμισε η κ. Εισαγγελέας!
 • Δικάζονται μόνο οι λαδώνοντες! Λαδωνόμενος ΟΥΔΕΙΣ. Τα έχουν βολέψει.
 • Μερικοί από τους λαδωθέντες Φαρισαίους, κυκλοφορούν και σήμερα, θρασύτατα, και θέλουν να μας ξανασώσουν! Βοηθούμενοι από την ατιμωρησία, το άθλιο Βενιζέλειο άρθρο 86 του Συντάγματος και την OMERTA μεταξύ των μελών της κλεπτομανούς συντεχνίας των πολιτικών. 1996-2006….

La vie en rose (Η ζωή στο ροζ)

 • Τίτλος κορυφαίου τραγουδιού της μοναδικής Εντίθ Πιάφ.
 • Η Υφυπουργός Δημοσίας… Αταξίας και Αρχηγός του κόμματος ΟΡΜΗ, αμέσως, μετά τα γεγονότα των Εξαρχείων συγκάλεσε την Κεντρική Επιτροπή του Κόμματός της και αποφασίσθηκε να θεωρείται η πολυπαθής συνοικία ως η Μονμάρτη της Αθήνας!! Au mondieu!

Voulezvous dancer avec moi, tsa-tsa-tsa.

Voulezvous dancer avec moi, tsa-tsa-tsa.

 • Με την κ. Παπακώστα συμφώνησε και ο Πάγκαλος(!!!) ο οποίος πρότεινε μάλιστα να σταλεί ένα τάγμα πεζοναυτών να εκκαθαρίσει την συνοικία.

Ζοφώδης τε και ασέληνος έρως της αμαρτίας

 • Δεν έχω τις νομικές γνώσεις ούτε εμπειρίες για ν’ αποφανθώ για την υπόθεση NOVARTIS. Εκείνο που ξέρω καλά είναι κατά μία, συγκεκριμένη περίοδο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ οι φαρμακευτικές δαπάνες εκτοξεύθηκαν. Όχι από μας αλλά από συνεργασία πολιτικών κι’ εταιρειών.
 • Ο κ. Ε. Βενιζέλος είναι γνωστός συνταγματολόγος και γνωστός ως πατήρ του άρθρου 86 του Συντάγματος που συγκαλύπτει τις κλοπές Υπουργών και, επίσης, γράφει άρθρα-ποταμούς από τα οποία δύσκολα βγάζει κανείς συμπέρασμα. Το προηγούμενο Σάββατο 13/04 δημοσίευσε (ΝΕΑ) ένα άρθρο, μακρύ ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας, με τίτλο Σκευωρία εναντίον του μέλλοντος της Πατρίδας, σχετικό με τη Novartis. Πάλι, δεν μπόρεσα να καταλάβω τίποτα. Ίσως λόγω του χαμηλού νομικού IQ μου. Εκεί αναφέρει ότι τινές των εμπλεκομένων σκευωρών υπάγονται στο άρθρο 134 του ΠΝ «περί εσχάτης προδοσίας». Καταλαβαίνω, δεν καταλαβαίνω, το προσυπογράφω.
 • Θα ήθελα όμως να ερωτήσω:

– Όταν η Χώρα έχει πληρώσει 1,8 δις € για κορυφαία, υπερκοστολογημένα άρματα μάχης (2003)  και τα αφήνει ως ΥΕΘΑ άοπλα, χωρίς πυρομαχικά επί χρόνια (ΣΣ. Δεν ξέρω γιατί, αυτός ξέρει) αυτό τι είναι; Αν τότε γινόταν ένα μπαμ τι θα απολογείτο; Εδώ δεν έχουμε άρθρο 134;

  Όταν η Χώρα απειλείται, πληρώνει τα μαλλιά της κεφαλής της για να προμηθευτεί τα ακριβότερα και καλλίτερα αντιαρματικά ελικόπτερα APACHE, τι δικαιολογία προβάλλει όταν αρνείται τον εκσυγχρονισμό τους και στερεί την άμυνα από ένα πολλαπλασιαστή ισχύος. Ουδεμία! Τι γίνεται με το άρθρο 134;

  Όταν η Χώρα βρίσκεται στον πάτο του τενάγους της χρεωκοπίας γιατί εγωιστικά αναλαμβάνει το Υπουργείο Οικονομικών, χωρίς να έχει ιδέα οικονομίας, ζημιώνει την Ελλάδα πολλά δις € και γονατίζει τον Λαό στη φορολογία; Το άρθρο 134 δεν ισχύει;

  Όταν το Κράτος, βυθισμένο στη φτώχεια και τα δανεικά ζητάει να βρει πόρους για να μετριάσει τον πόνο και ο ΥΠΟΙΚ, τότε ο κ. Ε.Β., «ξεχνάει» επί 9μηνο τη λίστα Lagarnd στο συρτάρι του πως μπόρεσε να κλειδώσει ταυτόχρονα το άρθρο 134;

 • Συμπέρασμα: Ας προσέχουν οι κ. Κ. Μητσοτάκης, η κ. Φωφώ και λοιποί Αρχηγοί ποιους εξουσιοδοτούν να στηρίξουν μία υπόθεση. Οι επιτιθέμενοι πρέπει να έχουν καθαρή την καμπούρα τους, διαφορετικά γίνονται νούμερα.

Ο δε παράνομος Ιούδας, ουκ η βουλήθη συνιέναι

 • Έχω, κατ’ επανάληψη, αναφέρει ότι η Ελλάδα ως πλούσια κι’ ευημερούσα Χώρα, με καλόπιστους γείτονες και χαλύβδινη Άμυνα, δίδει τα μεγαλύτερα προνόμια στους βουλευτές της από πάσα άλλη Χώρα της Υφηλίου. Από πάσα…
 • Ένα προκλητικό, εξοργιστικό και παράνομο προνόμιο είναι η βουλευτική σύνταξη. ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΕΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. Οι εκλεγόμενοι βουλευτές δεν είναι τεμπέληδες και ανεπάγγελτοι. Προέρχονται από κάποια επαγγέλματα και είναι ασφαλισμένοι σε κάποιο ταμείο. Όταν ασκούν θητεία σε βουλευτικό θώκο, η Βουλή πληρώνει τ’ ασφαλιστικά τους στο ταμείο τους. Όταν παύσουν να είναι βουλευτές επανέρχονται στο ταμείο τους που, τελικά, τους συνταξιοδοτεί.
 • Τι γίνεται εδώ; Κορυφαίοι πολιτικοί μισούν την εργασία, θεωρούν την  πολιτική προσοδοφόρο επάγγελμα. Ο Αρχηγός π.χ. του σπουδαίου κόμματος ΛΑΕ κ. Π. Λαφαζάνης δηλώνει επίσημα ως επάγγελμα: Κομματικό Στέλεχος. Εκλέγονται με τη βοήθεια μηχανισμών και της οικογένειας, χωρίς να έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο. Παραδείγματα: Πάγκαλος, Κ. Καραμανλής Β΄, Γιωργάκης, Σαμαράς, Θεοδώρα Μητσοτάκη, Κων. Αχ. Καραμανλής, κ. Μπακογιάννης κ.α. Αυτοί δεν πρέπει να πάρουν σύνταξη; Ιδού η εφεύρεση, η Βουλή που χορηγεί μάλιστα πλουσία σύνταξη με «εργασία» 8 ετών, δηλ. δύο θητειών!!! Πρόκειται περί αίσχους, ναι ή όχι;
 • Σήμερα, πληθώρα πρώην εθνοπατέρων, βλέποντας τη Χώρα ευημερούσα, έχουν καταφύγει στα Δικαστήρια και απαιτούν «καθυστερούμενα» τεράστια ποσά, έκαστος. Από 260 έως 380.000! ΟΥΣΤ! Έχουν ντροπή και τσίπα;
 • Αχ, κύριε Αλέξη μας. Ούτε κι’ αυτή την γελοιότητα δεν κατάφερες να διορθώσεις. Ποιος περιμένεις να το κάνει; Ο Κυριάκος, η Φώφη, ο ΒΕΝΙ;

Τι Novartis και πράσσειν άλογα

 • Φασαρία για λίγες δεκάδες ψωροχιλιάρικα.
 • Τ’ ακούνε ΑκοΓιαννοσημίτηδες και Καραμανλικοί και ξεκαρδίζονται στα γέλια.
 • Σωτήριο έτος 2009. Η Καραμανλική Κυβέρνηση πνέει τα λοίσθια. Ο Πρωθυπουργός κ. Κ.Κ. ο Β΄, ο επονομαζόμενος Ακάματος ή Σκανδαλοθάπτης διακηρύσσει ότι η Ελληνική Οικονομία είναι χαλύβδινη (ενώ είχε πάρει τα μηνύματα του εκτροχιασμού) παραδίδει στην άλλη Δυναστεία, τον Γιωργάκη Παπανδρέου, μετονομαζόμενο Καστελοριζιώτη, ο οποίος, συμβουλευόμενος από την οικονομική του Ηγερία κ. Λούκα Κατσέλη (πρώην στενή συνεργάτιδα της Μιμής) διεκήρυσσε «Λεφτά υπάρχουν» ενώ, ταυτόχρονα, μοίραζε, με δανεικά, 1 δις € σε ψηφοφόρους δικής του επιλογής. Κι’ αυτός ενημερωμένος ότι η διάτρητη μπρατσέρα πλέει «πρόσω ολοταχώς» προς τα βράχια.
 • Στην εταιρεία ΤΡΑΜ Α.Ε. προσελήφθη επί Κ.Κ., επιστήμων τις, μάγειρας στο επάγγελμα, ως επιθεωρητής γραμμών (ΝΕΑ 20-01-10). Η εταιρεία είχε την 31-03-04  192 υπαλλήλους και στις 02-03-09 500! Σύνολο ζημιών 117,9 εκ. €.
 • Ο ΓΑΠ, ως ΥΠΕΞ της Κυβέρνησης Σημίτη, είχε οργιάσει με τις ΜΚΟ. Δεκάδες εκατομμύρια € στις τσέπες επιτηδείων.
 • Η ΕΡΤ διοικείται από φιλαράκι του Κ.Κ. ο οποίος διορίζει έντεκα (11), ναι έντεκα συμβούλους αμειβόμενους, ετησίως από 230.000 (πρώτος ο κ. Γιάννης Πευκιανάκης) μέχρι 110.000€. Ουδείς ελέγχθηκε και να δοθεί ευκαιρία και στους επόμενους να μασήσουν.
 • Στο ΜΕΤΡΟ διορίζονται με FAX εκατοντάδες υπάλληλοι (Υπουργοί κ. Γ. Σουφλιάς – Κ. Χατζηδάκης). Η επιχείρηση, κερδοφόρος μέχρι το 2007, μετατρέπεται σε ζημιογόνο.
 • Ο ΓΑΠ, ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, διαχειρίσθηκε με περίεργο τρόπο τις επιδοτήσεις και τα δάνεια του κόμματος. Υπάρχουν τέσσερις έλεγχοι –δικογραφίες σοβαρών ελεγκτικών εταιρειών που βρίσκονται στο ψυγείο.
 • Υπουργός Γεωργίας του ΚΚ, ιδρύει TV STATION στις αρχές Αχαρνών, προσλαμβάνοντας 110 υπαλλήλους, για να ενημερώνονται οι αγρότες Ομονοίας και Πατησίων, ταυτόχρονα αρπάζει 500 εκ. € από ταμείο της Ε.Ε. και το μοιράζει σε αγρότες της περιοχής του. Το αντιλαμβάνονται τα «κουτορνίθια» οι Ευρωπαίοι και μας τραβάνε 500 εκ. € πρόστιμο που το πληρώνουμε εμείς, οι ηλίθιοι φορολογούμενοι. Ουδείς έλεγχος.
 • Ο Υπουργός Δ.Τ. κ. Πολύδωρας διορίζει 7.000 αγροφύλακες σε                  μία Αγροφυλακή που δεν υπάρχει. Έχει καταργηθεί. Ουδείς απασχολήθηκε.
 • Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Πάκης Παυλόπουλος διορίζει με συνοπτικές διαδικασίες, χιλιάδες υπαλλήλων.
 • Ο κ. Ε. Βενιζέλος, ως ΥΠΟΙΚ, «λησμονεί» τη λίστα Lagarnd, από την οποία το Υπουργείο προσδοκούσε είσπραξη πολλών εκατομμυρίων, επί 9 μήνες στο συρτάρι. Όταν το θυμήθηκε ήταν αργά.
 • Θέλετε κι’ άλλα; Θα συμπληρώσω…

Μυστικός Δείπνος

 • Από λίαν έγκυρη πηγή πληροφορήθηκα ότι το βράδυ, μετά το Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ παρουσιάσθηκε η «Οικογένεια» συμπαγής και ανανεωμένη (Γιωργάκης, Νίκος, Μαργαρίτα, Κωνσταντίνος). Παρατέθηκε δείπνο από τη βασιλομήτορα Μαργαρίτα (πρώην νύφη, σύζυγο και μητέρα Πρωθυπουργού).
 • Εκεί η κ. Μάργκαρετ προσφώνησε πρώτα το Γιωργάκη (Τζέφρι) συγχαίρουσα για τη σίγουρη εκλογή του στην Πάτρα, και μετά, απευθυνόμενη, αγγλιστί πάντοτε  (η Κυρία δεν γνωρίζει ακόμη ελληνικά) στον Νίκο τον διαβεβαίωσε ότι μετά την σίγουρη πτώση της Φώφης θ’ αναλάβει το κόμμα και μετά την Πρωθυπουργία. Στους δύο εγγονούς της ευχήθηκε, ταχέως στη Βουλή.

Και μερικά ευχάριστα

 • Πιο χαμηλά Λόλα, πιο χαμηλά (σύγχρονο άσμα).
 • Οι δαπάνες Υγείας της Ελλάδας βρίσκονται σε ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα της Ευρώπης (ΣΣ τώρα είναι στα χαμηλότερα. Όταν τα μάσαγαν οι πολιτικοί με τις φαρμακευτικές εταιρείες ήταν στα υψηλότερα).
 • Η Ελλάδα κατετάγη από την Διεθνή Διαφάνεια στην 2η θέση της Ευρώπης όσον αφορά στην διαφθορά, μετά την Βουλγαρία. Διεθνώς βρισκόμαστε κάτω από τη Μαλαισία, Μποτσουάνα, Ρουάντα. Ήταν αναμενόμενο. Μετά ένα όργιο απουσίας ελέγχου, εξαφάνισης της τιμωρίας και της Νέμεσης. Ιδού το αποτέλεσμα. Όταν έρχεται η «Αριστερή» Κυβέρνηση και δεν αλλάζει το κατάπτυστο άρθρο 86 του Συντάγματος που συνεχίζει να προστατεύει τα λαμόγια –Υπουργούς, τους εθισμένους διαστροφικά να αρπάζουν άνευ τιμωρίας, τους επιτρέπει, σήμερα, να επανέρχονται στην πολιτική σκηνή, να αρθρογραφούν, να μας κουνούν, απειλητικά το δάκτυλο και να ζητούν εξουσία, αυτή που δεν κατάφερε να ελέγξει ο κ. Τσίπρας.
 • Η Ελλάδα συνεχίζει να ζει ένα διοικητικό μεσαίωνα που ευνοεί και υποθάλπει την διαφθορά, με εκατοντάδες Γεν. Γραμματείς, με ισάριθμους Αναπληρωτές, με χιλιάδες μετακλητούς. Και άλλους, της Αντιπολίτευσης, που είναι έτοιμοι να εισβάλλουν ν’ αντικαταστήσουν τους παραπάνω.

Πάρτε κόσμε

 • 82,8 εκ. € πρόκειται να διανεμηθούν, οσονούπω, σε δικαιούχους ως επίδομα ενοικίου.
 • Καλώς πράττουν για την ενίσχυση πτωχών συμπολιτών αλλά ερωτώ το Ανεύθυνο Κράτος: Δεν μπορούν να βρεθούν 5 εκ. € για την αξιοποίηση των συγχρόνων ε/π ΝΗ-90 που τ’ αναζητά με αγωνία το ΓΕΣ. Τα έχει εγκαταλείψει ο κ. Π. Καμμένος στην τύχη τους μη θέλοντας ν’ ακούσει κουβέντα στο θέμα, χωρίς να εξηγεί το γιατί.
 • Κι’ ακόμη 30 εκ. € για να αξιοποιηθούν 19 μαχητικά ε/π  ΑPACHI, τα καλύτερα του κόσμου, πολλαπλασιαστές ισχύος, που κι’ αυτά είχε εγκαταλείψει ο κ. Ε. Βενιζέλος στην τύχη τους.

Ελλάς – Τρελάς

 • Όσοι κάθεστε, σηκωθείτε. Το φοβερό δίδυμο Μητρόπουλος-Ρωμανιάς ίδρυσαν κόμμα με τίτλο ΟΡΘΙΑ ΕΛΛΑΔΑ με φιλοδοξία εκλογής 3 Ευρωβουλευτών και 15 Βουλευτών. Μαζί τους…
 • Το Δημόσιο έχει, σε ετήσια βάση, απώλεια εσόδων από το λαθρεμπόριο καυσίμων 300-500 εκ. €. Υπάρχει παγιωμένη η άποψη ότι οι Εξουσιαστές, παντός χρώματος και κατηγορίας, δεν θέλουν ή δεν μπορούν να το ελαχιστοποιήσουν. Με απόφαση της Αριστερής Κυβέρνησης μετατέθηκε για το 2022 η οριστική λειτουργία ελέγχου. Καλένδες Ελλήνων ανικάνων. Με 500 εκ. το χρόνο και για 5  χρόνια επελύετο, σοβαρά, ένα μέρος του εξοπλιστικού προβλήματος.

(Καθημερινή 11/04/19)

 • Τον πλέον γηρασμένο στόλο βαρέων οχημάτων και λεωφορείων κατέχει η Ελλάδα μεταξύ των χωρών-μελών της Ε.Ε., σαράβαλα μοσχοπουλημένα από «συντρόφους» χώρες. Έχουμε: Επιβάρυνση περιβάλλοντος, μειωμένη ασφάλεια, υπερκατανάλωση καυσίμων. Κοντολογίς, ιδού τα στοιχεία: Ελλάδα 18,8 ΜΟ, Ευρώπη, γενικά 12, Γαλλία 7, Ρουμανία 15, Σλοβενία 12, Δανία 7,7. Ζήτω το Έθνος. Ζήτωσαν οι πολιτικοί μας που μας οδηγούν στην Πρόοδο.
 • Ομογενειακοί κύκλοι στην Ουάσινγκτον ζητούν από τον Τραμπ ν’ αντικαταστήσει τον επιτυχημένο πρέσβη στην Αθήνα κ. Πάιτ γιατί συμπαθεί τον Τσίπρα! (και μόλις προχθές ανακοινώθηκε παράταση της θητείας του!)
 • Τσίπρας προ 5ετίας: Ρίχνει βόμβες βυθού, διαλύει την Αριστεροκεντροδεξιά και εξαφανίζει φίρμες, δευτεράντζες. Στο περιθώριο Μπίστης, Ζορμπά, Τζουμάκας, Βαλντεν, Κοκκινοβασίλης, Πιπεριάς, Ραγκούσης. Αυτοί τον βρίζουν χυδαία, τον ειρωνεύονται και τελικά εξαφανίζονται. Σήμερα ο Αλέξης τους καλεί και τους μοστράρει ως αδάμαντες. Μιμείται τη Φώφη. Ήμαρτον! Αμαρτιών σου τα πλήθη και κριμάτων σου αβύσσους τις εξιχνιάσει… 
 • Ο Υπουργός Τεχνολογίας κ.λπ. (Δύσκολος τίτλος, δεν μπορώ να τον απομνημονεύσω) κ. Παππάς, δηλώνει ότι η Χώρα μας εισέρχεται στο κλαμπ των ελαχίστων Χωρών που θα πατήσουν το πόδι τους στο φεγγάρι με δικό τους όχημα. Η Αυγή αναγγέλλει «Η Ελλάδα πατάει στη Σελήνη». Όι, όιμάναμ τι πάθαμ…

Βάζει η μυλωνού τον άντρα της με τους πραγματευτάδες, λέγανε οι παληοί.

 • Ένας 40χρονος κωμικός, ο ΠετρόΠοροσένκο, είναι το απόλυτο φαβορί για την Προεδρία της Ουκρανίας, έναντι των επαγγελματιών πωρωμένων πολιτικών. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του; Ειλικρίνεια, διαφάνεια, καθαροί στόχοι. Ταχέως θα παρακαλέσουμε τον Σεφερλή να κατέλθει. Του έχω περισσότερη εμπιστοσύνη από καιροφυλακτούνταλαμόγια.
 • Κρατηθείτε, για να μην ουρλιάξετε! Το Υπουργείο Παιδείας ιδρύει νέα Νομική Σχολή στην Πάτρα, για ψηφοθηρικούς λόγους ενώ το επάγγελμα είναι σε κατάρρευση! Σε 100.000 κατοίκους στην Ελλάδα, αντιστοιχούν 670 δικηγόροι, ενώ στη Γαλλία 98, στην Ελβετία 142 και στο Βέλγιο 164. Να πω ντροπή, είναι λίγο!

Γαβράς, Βαρουφάκης και σινεμά

 • Είμαι φανατικός φίλος του κινηματογράφου, παιδιόθεν, και γνωρίζω τον Κώστα Γαβρά, συμπατριώτη μου Αρκάδα, καλά. Είναι από τους επιφανέστερους σκηνοθέτες. Έγινε πολύ γνωστός με το Ζ (υπόθεση Λαμπράκη) και τον Αγνοούμενο με τον μεγάλο ηθοποιό Τζακ Λέμον. Γυρίζει, συνήθως, πολιτικές ταινίες.
 • Ο κ. Γιάνης (με ένα ν) Βαρουφάκης είναι καθηγητής Οικονομίας και κατατάσσεται ακριβώς σε αυτούς που αναφέρονται στον αφορισμό του μεγάλου Μπίσμαρκ «Τρεις καθηγητές στην κυβέρνηση και η χώρα εχάθη». Ναρκισσιστής, ηθοποιός κατάφερε να κάνει τον Τσίπρα να τον ονομάζει bigasset. Αργά τον πήρε χαμπάρι και φρόντισε να τον αποβάλλει. Την είχε κάνει όμως τη ζημιά.Ο Γιάνης (με ένα ν) δεν τα βρήκε, βέβαια, παραδείσια. Τα είχαν κάνει μπάχαλο οι προηγούμενοι ΥΠΟΙΚ: Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Αντωνομπένηδες που είχαν διακριθεί στην ΕΕ για την ανεπάρκεια, δωσικωλιά, δηλαδή στην πλήρη υποταγή στα κελεύσματα των δανειστών. Έστειλαν τους εμπρηστές να σβήσουν τη φωτιά.
 • Όλοι οι ανεγκέφαλοι ΥΠΟΙΚ που μας οδήγησαν στο λάκκο των λεόντων μαζί με τους Πρωθυπουργός έβγαλαν και ένα βιβλίο. Αν αρχίσω από τον Γιάννο (υποτίμηση δραχμής, χρηματιστήριο), θα έλθω στον Χριστοδουλάκη (ακόρεστος αλκοολισμός με δάνεια), Παπαθανασίου (βουτιά στα σκατά μέχρι το λαιμό), Βενιζέλος (ο χειρότερος ΥΠΟΙΚ της ΟΝΕ κατά FINANCIALTIMES) έβγαλαν βιβλία. Για κλάματα… Ο Βαρουφάκης έβγαλε και αυτός ένα βιβλίο (άραθα – μάραθα, κουκιά μαγειρεμένα) το οποίο ο Γαβράς το κάνει ταινία.
 • Τι μας νοιάζει; Θα ρωτήσετε. Το Κράτος δίνει στον σκηνοθέτη ενίσχυση 650.000€. Είναι πολύ λίγα για μια ταινία, αλλά είναι ένα ποσό σοβαρό όταν στις ΕΔ, για ανταλλακτικά α/φ – ε/π δεν δίνει ούτε ένα σεντ. Ας κάνουν τα κουμάντα τους ο κ. Παππάς και ο κ. Τσακαλώτος να δώσουν και στην Άμυνα. Αν τα παρατήσουμε ο Ερντογάν θα δώσει, σίγουρα, ένα σενάριο για να κάνει άλλη ταινία ο Γαβράς.

Το άγιον φως

 • Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, το Πάσχα αναδύονται οι διαμάχες με Υπερμάχους και Πολεμίους του Αγίου Φωτός.
 • Προσωπικά, θεωρώ ότι η υπόθεση αυτή είναι εξαιρετικά θρησκευτική. Δεν πρέπει να έχει καμμία ανάμειξη το Κράτος. Οι Ρώσοι, οι Βούλγαροι, οι Σέρβοι δεν είναι ορθόδοξοι; Είδατε πουθενά το Κράτος ν’ αναμειγνύονται με αυτές τις διαδικασίες; Και τώρα μάλιστα στη Ρωσία που ο παντοδύναμος Πρόεδρος Πούτιν είναι «θεοσεβούμενος»; και η εκκλησία παντοδύναμη;
 • Στην «τρύπα» χώνεται πάντοτε ο Αρμένης ή ο Έλληνας Πατριάρχης μετά προκληθέντα καυγά. Οι Καθολικοί, Προτεστάντες, Αγγλικανοί κ.λπ. δεν είναι καλοί Χριστιανοί; Ο Χριστός κάνει διακρίσεις προς τους αγαπημένους Ορθοδόξους; Λίγη, στοιχειώδης, λογική. Δεν προχωρώ πιο κάτω.
 • Τι τα θέλουμε εδώ τα παραπατζούμ – παραπατζούμ, αγήματα, τιμές Αρχηγού Κράτους, αποστολή Προεδρικού Αεροπλάνου με τα οποία γελά ειρωνικά σύμπασα η φύση. Όλα αυτά, θεωρώ, ότι υποβαθμίζουν  την ιερότητα του φωτός στην οποία πιστεύουν όσοι το πιστεύουν. Το κάνουν θέαμα, show. Είδα πρόπερσι στην τηλεόραση την άφιξη του στο Αεροδρόμιο με τη συνοδεία σοσιαλιστή- Αριστερού Υφυπουργού (τρομάρα του) και πίσω στριμωγμένους 6-8 γελοίους βουλευτές για να μαζέψουν ψήφους από τις θεούσες. Είναι γελοίο ή δεν είναι; Αρχηγός κράτους το Άγιον Φως όπως ο Τσαουσέσκο, ο Μπλερ, ο Ερντογάν; Ιεροσυλία!
 • Παραθέτω μια δήλωση του Αδαμάντιου Κοραή (1826): Θρησκευτική απάτη, μηχανισμός λαοπλάνων. Και ο σημερινός κορυφαίος σχολιαστής, στον οποίο ουδείς μπορεί να αρνηθεί την εγκυρότητα, Χρ. Γιανναράς χαρακτήρισε τη διαδικασία θρησκευτικό πρωτογονισμό.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

Έρχονται

 • Τα εβδομήντα ελικόπτερα KIOWA (ΟΗ58) τα οποία αγοράσαμε, μεταχειρισμένα, από ΗΠΑ έναντι 47 εκ. $. Μόνο.
 • Τα ε/π ανακατασκευάσθηκαν από τους Αμερικάνους, εφοδιάσθηκαν με σύγχρονα ηλεκτρονικά και οπλισμό και ονομάζονται WARRIORS, μαχητές.
 • Τα 60 θα ενταχθούν άμεσα στη δύναμη της Αεροπορίας Στρατού και τα 10 προορίζονται για προσπορισμό ανταλλακτικών.
 • Ο μπαρμπα Σαμ φάνηκε γαλαντόμος στην περίπτωση. Μας έδωσαν ανταλλακτικά 550 εκ. $ (αδειάσανε τις αποθήκες τους).
 • Εν τούτοις, για να μη θεωρητικολογούμε, για να ενισχυθεί, όντως, η ισχύς της Αεροπορίας Στρατού πρέπει τάχιστα να εκσυγχρονιστούν τα 19  μαχητικά ελικόπτερα APACHE, τα καλλίτερα  στον κόσμο, που τα καταδίκασε σε αφασία ο μέγας ηγέτης ΒΕΝΙ, χωρίς να εξηγήσει ποτέ το γιατί. Καλές πτήσεις.

Απρέπεια ή χυδαιότητα

 • Δεύτερη ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου του ΥΕΘΑ στη Βουλή, μέσα σε πολιτισμένη ατμόσφαιρα. Όταν δόθηκε ο λόγος στον Αντιπρόεδρο της ΝΔ κ. Άδωνη Γεωργιάδη, σηκώθηκε νωχελικά και απευθυνόμενος στον Υπουργό Ναύαρχο Αποστολάκη, προς γενική κατάπληξη, άρχισε «Αποστολάκη, βάτραχε…». Το επανέλαβε αρκετές φορές αλλά ο Υπουργός τον αντιμετώπισε με ψυχραιμία και χιούμορ οπότε ο κ. Άδωνις ενευρισθείς, απήλθε.
 • Ο Ναύαρχος Αποστολάκης, ως γνωστόν, είναι βατραχομαχητής, στο ΠΝ.
 • Τι άλλο θα δούμε; Ειρωνεία στα ίσα προς τον Υπουργό Άμυνας, προχθεσινό Α/ΓΕΕΘΑ, από τον Πατριώτη κ. Γεωργιάδη. Τι τους θέλουμε τους εχθρούς. Λίγο πολιτικός πολιτισμός!

Nέτα, κοφτά, Ναυαρχικά

 • Ερωτηθείς, εκτός των άλλων, ο ΥΕΘΑ Ναύαρχος κ. Ε. Αποστολάκης από την κ. Έλλη Στάη (OPEN 17/4), τι θα γίνει σε περίπτωση κατάληψης ελληνικού χώρου από τουρκικές ΕΔ, απάντησε: “Θα κάνουμε ότι είναι αναγκαίο, ότι επιβάλλεται”…
 • Ούτε τα πανοπακικά πομφολιγώδη “Μολών λαβέ” ούτε προσφυγή στην Ε.Ε., ούτε επίκληση Αγίων.

Το γοργόν και χάριν έχει

 • Ο Γεν. διευθυντής Εξοπλισμών Ναύαρχος κ. Κυριάκος Κυριακίδης έδωσε εντολή ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ για την αναβίωση της Έκθεσης Αμυντικών Υλικών την οποία ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναύαρχος κ. Ε. Αποστολάκης (Βρε τι πάθαμε με τους Ναυάρχους…)
 • Την Παρασκευή 19 τρ. μηνός  έγινε στην ΓΔΑΕΕ η πρώτη σύσκεψη σύσκεψη (συμμετοχή ΣΕΚΠΥ, ΡΟΤΑ) και δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα. Υπενθυμίζω ότι την Παλαιά DEFENDORY φόνευσε, άνευ λόγου και αιτίας ο BENI και τώρα μιλάει για “εσχάτη προδοσία” για ψιλοδουλειές.
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016