Για τα τουρκικά UAV που κατασκευάζονται στη γειτονική χώρα έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές.Οι Τούρκοι ανακοίνωσαν την έναρξη επιχειρησιακής δράσης ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, για τα UAV ANKA τα οποία κατασκευάζονται από την τουρκική ΤΑΙ και τέθηκαν στη διάθεση του τουρκικού ναυτικού!
Η πρώτη επιχειρησιακή πτήση ,όπως ανακοίνωσαν έγινε στις 27 Μαρτίου.
Είχαμε θέσει το ερώτημα με αφορμή την τουλάχιστον αμφιλεγόμενη και επίμονη πρόταση του ΓΕΣ να πετάξουμε από το παράθυρο κοντά στα 50 εκατομμύρια δολάρια, για να σώσουμε από τη μετατροπή σε …σκραπ των ελικοπτέρον Kiowa: πως θα αντιμετωπίσουμε την απειλή των τουρκικών UAV στο Αιγαίο; Πως θα τα εντοπίζουμε και πως θα τα αντιμετωπίζουμε;
Να θυμίσουμε επίσης ότι στο περυσινό Παρμενίωνα, οι Τούρκοι είχαν απονηώσει UAV από φρεγάτα τους και το είχαν στείλει πάνω φρεγάτα του Στόλου μας στην οποία επέβαινε ο Α/ΓΕΕΘΑ.Χρειάστηκε να γίνουν επικοινωνίες με στρατιωτικούς ακόλουθους ξένων χωρών για να “μαζέψουν” οι Τούρκοι το UAV.
Τι θα κάνουμε λοιπόν με τη νέα απειλή, από την Τουρκία η οποία δεν είναι πια σενάριο ,ούτε δημοσιογραφική πληροφορία; Είναι εδώ ,υπαρκτή και άκρως σοβαρή.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016