Θα χρειαστεί πολύ θράσος η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για να ανακοινώσει αύξηση θητείας, αν όλα ή κάποια απ΄όσα κυκλοφορούν για τη “νέα δομή δυνάμεων” αποδειχτούν αληθινά.

Το αίτημα των στρατιωτικών για αύξηση της θητείας έχει να κάνει με το πρόβλημα επάνδρωσης των μονάδων πρώτης γραμμής. Θα μπορούσε αυτή η ενίσχυση να γίνει με το απαραίτητο “συμμάζεμα” του στρατού, με κλείσιμο αχρείαστων μονάδων. Συζητούνται αυτά εδώ και πάρα πολλά χρόνια αλλά ελάχιστες είναι οι κινήσεις που έγιναν προς αυτή τη κατεύθυνση.

Οι πληροφορίες λένε ότι κι αυτά τα ελάχιστα πάνε για …κατάργηση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα δομή προβλέπει ενίσχυση μονάδων ή αναβάθμιση τους στη Μακεδονία και στην Ήπειρο! Δεν γνωρίζουμε ποιες είναι οι σοβαρές στρατιωτικές απειλές που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα από το βορρά.

Αν συνεχίσουμε μ΄ αυτή τη λογική για να ικανοποιήσουν βουλευτές τις εκλογικές τους περιφέρειες θα καταλήξουμε και τη θητεία να αυξήσουμε και να συνεχίσουμε να έχουμε το ίδιο πρόβλημα με τις επανδρώσεις μονάδων. Θα κάνουμε δηλαδή ακόμη μια τρύπα στο νερό…

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016