Ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, σχετικά με τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή και έκανε και δήλωση, λίγες ώρες μετά από τη συνάντησή του με τον ίδιο τον ΥΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη. Στη δήλωση γίνεται λόγος για αποστρατεία ικανών στελεχών των ΕΔ και χαρακτηρίζει την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ…πρόθυμη! Προκαλεί αν μη τι άλλο εντύπωση ότι χθες μόλις τελείωσε η συνάντηση με τον κ.Αποστολάκη ο κ.Κικίλιας δεν είπε λέξη για τις κρίσεις. Ο Αρχηγός Στόλου που αναφέρει πρώτο, πρώτο στη δήλωσή του έχει αποστρατευθεί εδώ και πολλές ημέρες…Μένουμε στη χθεσινό κομμάτι των δηλώσεων του σύμφωνα με το οποίο είπε ότι “η Νέα Δημοκρατία εμπιστεύεται και στηρίζει τους  άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων στο δύσκολο έργο τους. Βασική μας επιδίωξη είναι να δημιουργηθούν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι προϋποθέσεις εκείνες, ώστε να μπορεί η Ελλάδα να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε μελλοντική πρόκληση».

«Με την έναρξη των κρίσεων Αξιωματικών στην ανώτατη ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, η Νέα Δημοκρατία είχε επισημάνει με σχετική ανακοίνωση, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την απόπειρα πλήρους κομματικοποίησης του κράτους.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας οφείλει να δώσει απαντήσεις για τους λόγους αποστράτευσης ικανών Ελλήνων Αξιωματικών με σπουδαία εκπαίδευση και υψηλό κύρος, γεγονός που πλήττει τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η συνέχιση των κρίσεων στα χαμηλότερα επίπεδα της ιεραρχίας των Ε.Δ., επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες μας για την κατάσταση που δημιουργείται από την κυβέρνηση της αριστεράς και την πρόθυμη πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.

Σε μια περίοδο με κατακόρυφη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και εν μέσω μεγάλης τουρκικής άσκησης που παραπέμπει στο δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», αποστρατεύθηκαν ο Αρχηγός Στόλου, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, ο Επιτελάρχης Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), ο Διευθυντής Α’ κλάδου (Επιχειρήσεων του ΓΕΑ), τέσσερις Διοικητές στρατιωτικών σχηματισμών νήσων, άριστοι επιτελείς από τον Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, από Μονάδες και θέσεις υψηλής επιχειρησιακής ευθύνης που έχουν την ευθύνη διεξαγωγής επιχειρήσεων στο χώρο του Αιγαίου.

Καλούμε την κυβέρνηση αντί να στέλνει το μήνυμα ότι η ιεραρχική ανέλιξη εξαρτάται από κομματικές προτιμήσεις και όχι από την στρατιωτική αξία και ικανότητα, να αναλογιστεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και να προσμετρήσει τη ζημιά στο ηθικό των στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων».

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016