Η Naval Group παρουσιάζει τα νέα επιτεύγματά της μεταξύ των οποίων τη φρεγάτα [email protected]

Από τις 26 έως τις 30 Μαρτίου 2019, η Naval Group συμμετέχει στη LIMA – τη Διεθνή Έκθεση Ναυτιλίας και Αεροδιαστημικής του Langkawi. O όμιλος παρουσιάζει τις καινοτομίες αιχμής που δημιουργήθηκαν για τα σύγχρονα ναυτικά, αποδεικνύοντας τις ικανότητες που διαδέτει στη ναυπήγηση σύγχρονων στρατιωτικών πλοίων και υποβρυχίων σε συνδυασμό με ολοκληρωμένες λύσεις υψηλής τεχνολογίας για συστήματα.

Πολλά απ΄αυτά που παρουσιάζει η NAVAL Group ενδιαφέρουν την Ελλάδα. Αναφερόμαστε βέβαια στις μονάδες επιφανείας.

Φρεγάτα Gowind®

Η Gowind® αποτελεί την απάντηση της Naval Group στις προκλήσεις άμυνας και ασφάλειας του 21ου αιώνα. Η πλατφόρμα συνδυάζει χαρακτηριστικά που διασφαλίζουν την υψηλή ικανότητα επιβίωσης με εξαιρετικές επιδόσεις σε αντιαεροπορικό και ανθυποβρυχιακό πόλεμο καθώς και πόλεμο επιφανείας χάρις στο the MU90 και το CANTO®-V.
H Naval Group συνδυάζει μία μοναδική πλατφόρμα με τις ικανότητες που παρέχουν τα συστήματα μάχης προκειμένου να παρέχει επιχειρησιακή υπεροχή και ασφάλεια, επωφελούμενη από τη σημαντική κληρονομιά του Γαλλικού Ναυτικού. Η Νaval Group συμβάλλει στην ενδυνάμωση της εδαφικής κυριαρχίας των πελατών της μέσω μακροχρόνιων συμπράξεων, βιομηχανικής συνεργασίας και διαρκείς υπηρεσίες υποστήριξης, όπως αποδεικνύεται από τα διαπιστευρήριά της. Εννέα στις δέκα Gowind® κατασκευάζονται σε συνεργασία με ξένους εταίρους στη Μαλαισία και την Αίγυπτο. Το Δεκέμβριο του 2012, το Μαλαισιανό Βασιλικό Ναυτικό ανέθεσε στη Boustead Naval Shipyard (BNS) την κατασκευή 6 6 Second Littoral Combat Ships, στο Λουμούτ της Μαλαισίας, με βασικό υπεργολάβο τη Naval Group.

Mistral

To MISTRAL είναι ένα πλοίο Αποβατικής Κρούσης πολλαπλών χρήσεων, που παρέχει διευρυμένες δυνατότητες.Η Ελλάδα το γνωρίζει μέσω Αιγύπτου που διαθέτει Mistral, στα οποία έχουν προσνηωθεί ελληνικά ελικόπτερα.

Είναι σχεδιασμένο για να ηγείται και να φέρνει εις πέρας, κοινές επιχειρήσεις καθώς και αποστολές Έρευνας & Διάσωσης ή ανθρωπιστικής βοήθειας από θαλάσσης. To σύστημα πρόωσης που διαθέτει παρέχει στο πλοίο υψηλές δυνατότητες και ικανότητα ελιγμών. Οι λειτουργίες του MISTRAL ενοποιούνται μέσω πλατφόρμας, με βελτιστοποιημένη αρχιτεκτονική και καινοτόμες λύσεις, διευρύνοντας τις δυνατότητες ενός συμβατικού LHD. Το MISTRAL είναι από το σχεδιασμο του προορισμένο για πολλαπλές χρήσεις. Η μαχητική ικανότητα του MISTRAL έχει αποδειχθεί κατά την υπηρεσία του στο Γαλλικό Ναυτικό ενώ όλα είναι έτοιμα για τη μεταφορά τεχνολογίας στη Μαλαισιανή βιομηχανία. Για το μελλοντικό σχέδιο απόκτησης του πλοίου Υποστήριξης Πολλαπλών Ρόλων (MRSS), η Naval Group μια λύση με βάση το σχεδιασμό του MISTRAL και προσαρμογή κατά 60% στις τοπικές ανάγκες.

Υποβρύχιο SCORPENE

Το SCORPENE® είναι ιδανικά εξοπλισμένο για δράση και επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα. Εύρωστο και ανθεκτικό, είναι ένα υποβρύχιο σχεδιασμένο για επιχειρήσεις στον ωκεανό αλλά και σε πιο κλειστές θάλασσες. Επιτελεί όλο το εύρος αποστολών όπως ανθυποβρυχιακή δράση και πόλεμος επιφανείας, ειδικές επιχειρήσεις, επιθετική ναρκοθέτηση και συγκέντρωση πληροφοριών. Το Μαλαισιανό Βασιλικό Ναυτικό αγόρασε 2 υποβρύχια κλάσης SCORPENE® που τώρα συντηρούνται από τη BDNC JVC με τη συμμετοχή της Naval Group. Η BDNC έχει αναπτύξει εξ ολοκλήρου συγκεκριμένες ικανότητες που επιτρέπουν στη Μαλαισία να ενισχύσει την κυριαρχία της στον τομέα των υποβρυχίων, από την προγραμματισμένη συντήρη έως τη γενική επισκευή (REFIT).

Φρεγάτα [email protected]

Η [email protected]® είναι η απάντηση της Naval για τα ναυτικά σώματα που αναζητούν μία μικρότερη και πιο συμπαγή φρεγάτα FREMM (σημείωση: με τις ίδιες επιχειρησιακές δυνατότητες) για την υλοποίηση ένος μεγάλου εύρους αποστολών, κατά μόνας ή ως μέρος task force, για αποστολές μεγάλου βεληνηκούς σε ανοιχτή θάλασσα, σε αβαθή ύδατα ή σε επιχειριασκό περιβάλλον με έντονη κινητικότητα και περιορισμένο χώρο για ελιγμούς.Αποτελεί βασικό στόχο για την ενίσχυση του Στόλου μας.

Η Belharra® επωφελείται από την εμπειρία αιώνων της Naval Group, διασφαλίζοντας ανυπέρβλητες δυνατότητες stealth και εξαιρετικές δυνατότητες εντοπισμού. Διαθέτει μία στιβαρή πλατφόρμα, ανθεκτικά συστήματα και χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στο πλοίο να διατηρεί την επιχειρησιακή του ικανότητα μετά από ζημιά. Αυτή η νέα φρεγάτα διαθέτει υψηλού επιπέδου δυνατότητες πολέμου επιφανείας καθώς και αντιαεροπορικού, ανθυποβρυχιακού και ασύμμετρου πολέμου ενώ έχει δυνατότητα κρούση σε μεγάλο βεληνεκές.

Το CMS-NCI mk1 που παρουσιάζεται στη LIMA 2019 αποτυπώνει αυτές τις δυνατότητες, ενώ θα γίνεται σχετική επίδειξη, καθημερίνα στις 11:00 και στις 15:00, στο περίπτερο της Naval Group μαζί με την Sapura. Επίσης, μια πολυλειτουργική κονσόλα χειριστή SETIS® που τονίζει τις επιχειρησιακές δυνατότητες του συστήματος θα εκτίθεται καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Το POLARIS® είναι ένα υψηλής επίδοσης στιβαρό σύστημα τακτικής διοίκησης που καλύπτει το πλήρες φάσμα της ναυτικής ασφάλειας και χαμηλής έντασης επιχειρήσεων ανταποκρινόμενο στις υψηλότερες απαιτήσεις των Ναυτικών και Λιμενικών Σωμάτων. Το POLARIS® δίνει τη δυνατότητα στις κυβερνητικές υπηρεσίες να εντοπίσουν και να αποτρέψουν παράνομες δραστηριότητες σε παράκτια ύδατα έως και σε ολόκληρη ΑΟΖ. Αυτό το σύστημα πολλαπλών αποστολών παρέχει διαρκή Εικόνα Αναφοράς του Θαλάσσιου χώρου (Reference Maritime Picture (RMP)) για βέλτιστη δυνατότητα παρέμβασης. Το POLARIS® διαθέτει συγκεκριμένες λειτουργίες όπως αυτόματη ανάλυση ασυνήθιστων «συμπεριφορών», πρόσβαση σε διάφορες βάσεις δεδομένων, συγκέντρωση πληροφοριών και σύνδεση των δεδομένω των UAV με την παρακολούθηση του πλοίου. Δύο πολυλειτουργικές κονσόλες χειριστή POLARIS® που αναδεικνύουν τις δυνατότητες του συστήματος σε πολλαπλές αποστολές θα εκτίθενται στο περίπτερο Naval Group καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Naval Group “η LIMA είναι μία ευκαιρία για ενίσχυση της μακρόχρονης παρουσίας της Naval Group στη Μαλαισία, και να επιβεβαιώσει την προσήλωση του Ομίλου στη στρατηγική συνεργασία με τη χώρα. Η Naval Group είναι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη του Μαλαισιανού Βασιλικού Ναυτικού και νιώθει υπερηφάνεια για την παροχή τεχνολογικής υπεροχής μέσω της γκάμας προϊόντων της. Το περίπτερο της Naval Group booth στη LIMA αντανακλά αυτή ακριβώς την ολοκληρωμένη προσφορά με έμφαση στα πλοία επιφανείας και τις καινοτόμες λύσεις”.