Όταν κάποιος ρωτάει τον Πάνο Καμμένο τι θα κάνει τελικά μόλις έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στα “μέρη μας” ,η απάντηση που δίνει είναι: “Αυτό που πρέπει”.

Πολλοί ανέμεναν ότι θα έλεγε κάτι πολύ σοβαρό στην ΛΑΕΔ, στην αλλαγή του χρόνου. Εκεί που μετά από το 1993 επανήλθε η λάμψη των Ενόπλων Δυνάμεων με ένα ρεβεγιόν “από τα παλιά”.

Ο Καμμένος δεν είπε λέξη που να ΄χει σχέση με τα πολιτικά ,γιατί δεν ήθελε να χαλάσει το κλίμα που ο ίδιος επεδίωξε να υπάρχει σ΄ αυτό το ρεβεγιόν των ΕΔ. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που γκρίνιαξαν όταν έμαθαν τη πρόθεσή του να γίνει η αλλαγή του χρόνου στη ΛΑΕΔ με κάθε επισημότητα. Μετά από το ρεβεγιόν ακόμη κι εκείνοι που γκρίνιαξαν παραδέχτηκαν ότι ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Γιατί θα πείτε;

Οι στρατιωτικοί δεν έχασαν μόνο χρήματα από την κρίση. Ακόμη και πριν αυτή “φουντώσει” είχαν χάσει πολλά και από το κοινωνικό “στάτους” που δικαιωματικά είχαν. Όχι δεν αναφερόμαστε σε “άλλες εποχές” όπως πιθανόν κάποιοι θα σπεύσουν να υποθέσουν με καχυποψία. Αναφερόμαστε στην κοινωνική θέση που πρέπει να ΄χει ένας στρατιωτικός. Αυτή που πραγματικά του αξίζει . Το ΄χουμε ξεχάσει αυτό όλοι και συχνά το διαπιστώνουμε σε κοινωνικές εκδηλώσεις, όπου η στρατιωτική ηγεσία αξιολογείται με τρόπο υποτιμητικό.

Ο Καμμένος έκλεισε τον γύρο των επισκέψεων του σε μονάδες όλης της χώρας αλλά και στην Κύπρο, με το ρεβεγιόν στη ΛΑΕΔ. Δεν ξέρουμε αν ήταν ο αποχαιρετιστήριος “γύρος”. Το βέβαιο είναι ότι όπως φαίνεται και στη φωτογραφία το ρεβεγιόν στη ΛΑΕΔ είχε την λάμψη που αξίζει στις ΕΔ. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος με τις υπασπίστριες και τους υπασπιστές του.

Ελπίζουμε η χώρα να πάει καλά και τα ρεβεγιόν στη ΛΑΕΔ να συνεχιστούν.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016