Η Τουρκία προκαλεί Ελλάδα και Κύπρο με κάθε τρόπο, επιδεικνύοντας την περιφρόνησή της σε κάθε έννοια σεβασμού στη στοιχειώδη νομιμότητα.

Ακόμη και στα Γενικά Επιτελεία των τουρκικών ΕΔ αυτή η έλλειψη σεβασμού γίνεται αντιληπτή από τους παρατηρητικούς. Η φωτογραφία από την τελευταία παραλαβή παράδοση των Αρχηγών Χερσαίων Δυνάμεων της Τουρκίας. Στο χάρτη πίσω από τους δύο Αρχηγούς, φαίνεται η Τουρκία αλλά και η Κύπρος με το ίδιο χρώμα!

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοιους χάρτες. Η ύπαρξή τους ακόμη και μέσα στα Γενικά Επιτελεία των Τούρκων δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει. Η Τουρκία είναι ένα κράτος που πάντα είχε ,έχει κι όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει να ΄χει αλλεργία στο διεθνές δίκαιο.

Οι Τούρκοι στρατηγοί δεν διαφέρουν και πολύ από τους …κατσαπλιάδες που χρησιμποιούν στη Συρία. Αυτοί βέβαια όπως βλέπετε την …απλώνουν αρκετά παραπάνω την Τουρκία. Αλλά ο παραλογισμός του εθνικισμού και ο φασισμός της Τουρκίας αποτυπώνεται το ίδιο στον χάρτη μέσα στο Αρχηγείο Χερσαίων Δυνάμεων της Τουρκίας, όσο και σ΄ αυτών των φανατικών ισλαμιστών που έχει “ενσωματώσει” στο στράτευμά της η Τουρκία.

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016