Οι καταγγελίες για τις απίστευτες συνθήκες υπό τις οποίες στρατιωτικοί καλούνται να δουλέψουν σε αεροδρόμια και λιμάνια της χώρας, ελέγχοντας τους τουρίστες που έρχονται για Covid 19, πληθαίνουν.

Ωράρια που ξεκινούν από 12 ώρες και σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν τις 16, σε χώρους όπου δεν υπάρχει κλιματισμός με τους στρατιωτικούς να φορούν την ειδική στολή “αντί-Covid 19”. Είναι αδιανόητη η κατάσταση και όπως λένε είναι ανθρωπίνως αδύνατο ένας άνθρωπος να δουλεύει υπό αυτές τις συνθήκες .

Όπως επισημαίνουν όσοι έχουν φορέσει την “αντι-Covid 19” στολή , είναι δύσκολο να γίνει ανεκτή για πάνω από μία ώρα σ΄ ένα χώρο που δεν κλιματίζεται .

Οι συνθήκες απλά αποδεικνύουν με πόση αδιαφορία αντιμετωπίζονται οι στρατιωτικοί. Από κλιματιζόμενα γραφεία και αίθουσες συσκέψεων κάποιοι “έριξαν το μπαλάκι” σ΄ αυτούς χωρίς καμία πρόβλεψη για το πως θα βγάλουν εις πέρας μια δουλειά με την οποία καμία σχέση δεν θα ΄πρεπε να ΄χουν.

Επιπλέον δεν είναι δυνατόν αυτή τη περίοδο να “σπαταλάμε” ακόμη κι ένα στέλεχος των ΕΔ για “άλλες δουλειές” που ο κρατικός μηχανισμός είναι υποχρεωμένος να διεκπεραιώσει με το προσωπικό και τα μέσα που πρέπει κι όχι χρησιμοποιώντας παράνομα τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016