Ο Μάνφερντ Βέρνερ, τώρα τελευταία έρχεται πολύ συχνά Ελλάδα, λόγω της προεκλογικής του καμπάνιας. Όπως είπε προχθές στο Ζάππειο, ένα από τα επόμενα σημαντικά στοιχήματα της Ενωμένης Ευρώπης είναι η Κοινή Ευρωπαϊκή Αμυντική Πολιτική. Δύσκολο στοίχημα αλλά δεν μπορεί και δεν πρέπει κανένας να το αποφύγει. Το να κερδίσει η Ευρώπη αυτό το στοίχημα είναι κρίσιμο για την Ελλάδα, που επιθυμεί την θωράκισή της μέσω της ΕΕ.
Ο Βέμπερ έχει δείξει το ενδιαφέρον του γι΄αυτό το ζήτημα που περιλαμβάνει ασφαλώς και την αμυντική βιομηχανία. Χωρίς αυτή δεν μπορεί να υπάρξει σοβαρή αμυντική πολιτική.

Όταν είχε επισκεφθεί την Ελλάδα το 2017,ο  επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, φρόντισε  κατά την σύντομη επίσκεψή του στην Ελλάδα να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις μίας και μόνο εταιρείας υψηλής τεχνολογίας στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας, της εταιρείας «ΘΕΩΝ Αισθητήρες που στο πελατολόγιό της έχει σχεδόν όλους τους στρατούς της ΕΕ.
Άρα, η προχθεσινή αναφορά Βέμπερ  καθιστά και σημείο υπόμνησης για έναν ακόμα δυναμικό τομέα επενδύσεων και δυνατοτήτων που έχει η Ελλάδα.
Οι φωτογραφίες από την επίσκεψη Βέμπερ στη ΘΕΩΝ.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016