Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι το νέο στρατηγικό βομβαρδιστικό μεγάλης εμβέλειας θα αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια της παρέλασης για τον εορτασμό της 70ης επετείου της Πολεμικής Αεροπορίας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAAF),της Κίνας το 2019.

Αναλυτές θεωρούν ότι το πρωτότυπο του νέου κινεζικού στρατηγικού βομβαρδιστικού, γνωστού και ως H-20, αναμένεται σύντομα να κάνει την πρώτη του πτήση.

Η κινεζική κρατική τηλεόραση επιβεβαίωσε επίσης ότι το H-20 θα πετάξει σύντομα. Υπάρχει επίσης η φωτογραφία που δείχνει σ΄ έναν σχηματισμό αεροσκαφών που πέταξε στις 7 Οκτωβρίου ένα “άγνωστο” αεροσκάφος που εικάζεται ότι είναι το H-20.

Σύμφωνα με τους Global Times, “η σιλουέτα ενός μυστηριώδους αεροσκάφους φαίνεται στις φωτογραφίες της πτήσης…
Το μπροστινό μέρος του αεροσκάφους δεν μοιάζει με γνωστό στρατηγικό βομβαρδιστικό της Κίνας, δεδομένου ότι είχε στρογγυλεμένες πτέρυγες στα άκρα των φτερών του, χωρίς ορατή ουρά”.

Ορισμένοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες λένε ότι ο σχεδιασμός του H-20 είναι αντιγραφή του B-2 Spirit.

Αναμένεται ότι το H-20 θα μπορεί να πετά σε αποστάσεις 12.000 χιλιομέτρων χωρίς ανεφοδιασμό και θα μεταφέρει περισσότερους από 20 τόνους πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένων θερμοπυρηνικών όπλων.

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016