Η ηρωϊκή διάσωση των 14 του New Leo από τα πληρώματα των Super Puma- Βίντεο

Ελικόπτερα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) απογειώθηκαν από το Αεροδρόμιο Χίου και την 130 Σμηναρχία Μάχης/Αεροπορική Βάση Λήμνου, με σκοπό τη διάσωση του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «New Leo», με σημαία Λιβερίας, το οποίο έπλεε ακυβέρνητο τριάντα (30) ναυτικά μίλια ανατολικά – βορειοανατολικά της νήσου Σκύρου.
Τα πληρώματα των Super Puma έσωσαν 14 ανθρώπους και έστειλαν ακόμη μια φορά ένα μήνυμα στους Τούρκους που προσπαθούν μέσω της έρευνας και διάσωσης να βάλουν πόδι στο Αιγαίο. Το επιχείρησαν και σ΄ αυτή τη περίπτωση.
Δεν θα αναφέρουμε τίποτα για τις διαθεσιμότητες των ελικοπτέρων. Στην ηγεσία του ΓΕΑ αλλά και στο ΓΕΕΘΑ όπου αεροπόρος είναι ο Αρχηγός θα πρέπει φυσικά να ξέρουν τι συμβαίνει και τι συνέβη και κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016