Η χήρα του Σπύρου Μουστακλή μιλά στους Ευέλπιδες για τον ήρωα Αντιστράτηγο

Ο Σπύρος Μουστακλής «δεν μετάνιωσε ούτε για μια στιγμή που έχασε την υγεία του, εξαιτίας της αντιδικτατορικής του δράσης» λέει η σύζυγός του, Χριστίνα .”Ήταν ικανοποιημένος γιατί αγωνίστηκε για την πατρίδα του, ήταν πατριώτης και εξετέλεσε τα καθήκοντά του, υπερασπίστηκε τη δημοκρατία”.

Πριν από ένα χρόνο η κυρία Μουστακλή βρέθηκε στο κατάμεστο  αμφιθέατρο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων για την εκδήλωση με αφορμή την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η εκδήλωση πλησίαζε στο τέλος της όταν με παρέμβαση του Στρατηγού Δημήτρη Αλευρομάγειρου,  ανέβηκε βήμα η χήρα του ηρωϊκού Αντιστράτηγου Σπύρου Μουστακλή. Αξιωματικός σύμβολο για την αντίσταση κατά της χούντας. Βασανίστηκε άγρια και η υγεία του κλονίστηκε ανεπανόρθωτα. Η κυρία Χριστίνα Μουστακλή, αφηγήθηκε πως ο Σπύρος Μουστακλής έζησε την εξέγερση του Πολυτεχνείου από το κρεβάτι μιας κλινικής και πως το νέο της μαζικής αντίστασης τον επανέφερε την ομιλία του ,που την είχε χάσει από τα άγρια χτυπήματα που είχε δεχτεί από τους βασανιστές του. Μια αφήγηση συγκλονιστική κι ένα μάθημα πολύ χρήσιμο για τους αυριανούς ηγέτες του στρατεύματος.

Η κυρία Μουστακλή έκλεισε τη σύντομη ομιλία της λέγοντας: “Κάθε χρόνο ο Σπύρος Μουστακλής καταθέτει ο ίδιος το στεφάνι του στο Πολυτεχνείο. Καμαρώνουμε τους Ευέλπιδες μας και μπορούμε να ελπίζουμε”!

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016