Η κοροϊδία συνεχίζεται…Η Γερμανία που υποτίθεται ότι είχε “παγώσει” τις παραδόσεις όπλων στην Τουρκία ,λόγω της εισβολής στη Συρία, ανακοίνωσε ότι …τις “ξεπαγώνει”!

Το υπουργείο Οικονομικών  της Γερμανίας απάντησε σε ερώτηση του  βουλευτή Sevim Dagdelen (Die Linke) ότι οι εξαγωγές όπλων πλέον επιτρέπονται, μετά την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία τον Οκτώβριο. Η αξία των εξαγωγών ανέρχεται σε € 3,9 εκατ. Ο βουλευτής  δήλωσε ότι η εξαγωγή  όπλων στην Τουρκία είναι “εντελώς ανεύθυνη” και απαίτησε πλήρη απαγόρευση των στρατιωτικών πωλήσεων στην Άγκυρα.

Το Γερμανικό Κόμμα των Πράσινων προέτρεψε επίσης την απαγόρευση των όπλων για την Τουρκία.

Η εξαγωγή όπλων επιτράπηκε μετά την έκτη εβδομάδα της στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας ενάντια  στους  Κούρδους της Συρίας.

Τέσσερις αποστολές συστημάτων που σχετίζονται με κέντρα διοίκησης αποδεσμεύτηκαν για παράδοση στην Τουρκία.

Τον Οκτώβριο, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε την εισβολή της Τουρκίας ως «ανθρωπιστικό δράμα με μεγάλες γεωπολιτικές συνέπειες», προσθέτοντας ότι «η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θα παραδώσει  όπλα στην Τουρκία υπό τις σημερινές συνθήκες».

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016