Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της καταδικάζει με απερίφραστο τρόπο τα όσα είπε σε ομιλία του στρατιωτικός “χακί συνδικαλιστής” ,ο οποίος κάλεσε τον ΥΕΘΑ να βάλει φίμωτρο στους δημοισογράφους που καλύπτουν το αμυντικό ρεπορτάζ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ο συγκεκριμένος αξιωματικός υπηρετεί στο γραφείο του ΥΕΘΑ!

Δεν είναι το μοναδικό κρούσμα ο συγκεκριμένος κύριος. Και δεν είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω “ομοσπονδία” απασχολεί την ΕΣΗΕΑ και όχι μόνο. Στέλεχος της είχε εμπλακεί στο fake ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού με σύζυγο πιλότου, που όμως δεν ήταν πιλότος.

Και υπάρχουν κι άλλα πολλά που στη ΝΔ η οποία στήριξε ,στηρίζει και τώρα σιωπά για τη συγκεκριμένη “ομποσπονδία” τα γνωρίζουν εδώ και χρόνια αλλά παραδόξως (;) εξακολουθούν να στηρίζουν!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποδοκιμάζει τις δηλώσεις αξιωματικού, ο οποίος υπηρετεί στο γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, οι οποίες είναι αστήριχτες και παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Ο αξιωματικός, σε ομιλία του ζήτησε από τον υπουργό «να πετάξει έξω» από το υπουργείο δημοσιογράφους , ενώ διατύπωσε την άποψη ότι οι δημοσιογράφοι δεν έχουν την «κρίση και τις γνώσεις να κρίνουν αποφάσεις επιτελών και να παίρνουν θέσεις για εμπιστευτικά έγγραφα και μεταθέσεις». Επιπλέον, διατύπωσε τη θεωρία ότι οι δημοσιογράφοι αποσπούν έγγραφα από επιτελείς μέσω απειλών.

Οι αστήριχτες κατηγορίες και οι πρωτοφανείς θέσεις θα μπορούσαν να προκαλούν και θυμηδία, όμως, από τη στιγμή που ο αξιωματικός υπηρετεί στο γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας καλούμε την ηγεσία του υπουργείου να πάρει θέση.

Οι συνάδελφοι που καλύπτουν το συγκεκριμένο υπουργείο είναι έμπειροι και αντιλαμβάνονται τη σημασία και τη σοβαρότητα του αντικειμένου τους. Εάν υπάρχουν κατακριτέες συμπεριφορές αρμόδια είναι τα Πειθαρχικά Συμβούλια της Ενώσεως και όχι οι αξιωματικοί. Τέλος, για τις κατηγορίες ότι υπάρχουν 83 δημοσιογράφοι διαπιστευμένοι στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υπενθυμίζουμε ότι η ευθύνη της διαπίστευσης ανήκει στο υπουργείο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για επαγγελματίες συναδέλφους και όχι για πολίτες που υποδύονται τους δημοσιογράφους.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016