Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δηλώνει έτοιμος να επισκεφθεί την Τουρκία και να συναντήσει τον Ερντογάν, οι Τούρκοι προχωρούν σε επικίνδυνες προκλήσεις στο Αιγαίο.Τα όσα έκαναν στο Φαρμακονήσι με το Super Puma της ΠΑ είναι ενδεικτικά.

Το ενδεχόμενο μιας ελληνοτουρκικής κρίσης δεν έχει πάψει να απασχολεί. Το ερώτημα να μπορούμε να την διαχειριστούμε απασχολεί διαρκώς. Και για να το κάνουμε θα πρέπει ίσως να μελετήσουμε και να μάθουμε από τα λάθη όλων των ελληνοτουρκικών κρίσεων που έχουν προηγηθεί.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Μαρδάς επί πέντε ολόκληρα χρόνια κάνει αυτή τη μελέτη. Αποτέλεσμα ένα βιβλίο 800 σελίδων: “Προ-Ιμια Πολέμου”. Αναλύει τις ελληνοτουρκικές κρίσεις από το 1955 και μετά. Επισημαίνει τα λάθη μας. Αυτά που μας οδήγησαν σε ήττες .Γιατί όπως εξηγεί με επιχειρήματα, σε κάθε κρίση κάτι χάσαμε.

Ο Κωστάς Μαρδάς από το στούντιο του Militaire.gr μιλά για την επιθετική στρατηγική της Τουρκίας και εκφράζει την ανησυχία για ένα πιθανό “μνημόνιο στο Αιγαίο”.

Αύριο πρωί, μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Militaire.gr.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016