Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου και την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 60η επέτειο ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, ο κ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παραβρέθηκαν στη κατάθεση στεφάνου από τον Προεδρεύοντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη στα Φυλακισμένα Μνήματα, στο Μνημείο Αντιστασιακών και στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ εντός του Προεδρικού Μεγάρου. Τέλος παρέστησαν στηΣτρατιωτική Παρέλαση για την ιστορική επέτειο.

Μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, επισκέφθηκαν την έδρα της Διοίκησης της Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) όπου παρέστησαν στην επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες της Δύναμης, κατέθεσαν στεφάνι στο ηρώο του Στρατοπέδου, περιηγήθηκαν στους χώρους του μουσείου της και απηύθυναν χαιρετισμό στο προσωπικό της.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016