Το ρεπορτάζ του Militaire.gr ,για το αίτημα του τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ Β.Κικίλια, να επισκεφθεί στρατιωτικά νοσοκομεία αυτές τις προεκλογικές ημέρες προκάλεσε την απάντησή του μέσω twitter.Την οποία συνοδεύει με φωτογραφία από τον Ιανουάριο του 2018, όταν είχε επισκεφθεί το 401 ΓΣΝΑ. Γράφει ότι δεν θα περίμενε την προεκλογική περίοδο για να πάει στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Ίσως τα όσα γράψαμε να μην έγιναν κατανοητά. Να τα εξηγήσουμε λοιπόν: δεν γράψαμε ότι ο κ.Κικίλιας δεν έχει πάει στα στρατιωτικά νοσοκομεία και ζήτησε τώρα να τα επισκεφθεί. Γράψαμε ότι υπέβαλε αίτημα να τα επισκεφθεί ΚΑΙ τώρα που βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.Κι αυτός είναι ο λόγος που του απάντησαν αρνητικά από το ΥΠΕΘΑ.

Νομίζουμε ότι είναι απλό και κατανοητό.

Παρέμβαση πάντα μέσω twitter έκανε και ο πρώην τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης , ο οποίος έγραψε ότι η διαρροή του θέματος αποτελεί πολιτική παρέμβαση… Δεν φανταζόμασταν ότι μια τέτοια είδηση ,που ήταν περισσότερο “παραπολιτικό” παρά ρεπορτάζ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί “πολιτική παρέμβαση”.

Νομίζουμε ότι και οι δυο τομεάρχες Άμυνας, πρώην και νυν θα ήταν καλύτερο να κρατήσουν δυνάμεις για τα πάρα πολύ δύσκολα που έρχονται και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν σε περίπτωση που η ΝΔ σχηματίσει κυβέρνηση. Τα ονόματα και των δύο κυκλοφορούν για τη θέση του ΥΕΘΑ και αν τελικά επαληθευτούν και οι δημοσκοπήσεις και οι πληροφορίες θα καταλάβουν ότι η κατάσταση είναι δραματική και το ΥΠΕΘΑ δεν είναι πια το υπουργείο που όλα γίνονται στον “αυτόματο”. Επιπλέον είναι πολύ μεγάλη η πιθανότητα η επόμενη κυβέρνηση και ο ΥΕΘΑ της να κληθεί να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρή κρίση στα ελληνοτουρκικά. Καλύτερα λοιπόν να προετοιμαστούν για τα πραγματικά σοβαρά και να αρχίσουν να αραιώνουν από το twitter το οποίο πραγματικά βοήθησε πολύ και τους ίδιους και τη ΝΔ. Έτσι κι αλλιώς την εκλογή τους την έχουν εξασφαλίσει.

Τέλος να τους επισημάνουμε ότι το Militaire.gr δεν ανοίγει διάλογο μέσω του twitter και των μέσων κοινωνική δικτύωσης γενικότερα. Ο λογαριασμός υπάρχει για να ενημερώνονται οι αναγνώστες γρήγορα για τα θέματα κι όχι για μάλλον αντιπαραγωγικές και χρονοβόρες κόντρες με πολιτικούς και τους εκατοντάδες “ακολούθους” τους, πραγματικούς ή εικονικούς που σπεύδουν να “φτιάξουν κλίμα”.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016