Η εισβολή του Oruc Reis μαζί με τουρκικά πολεμικά πλοία σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, υποστηρίζεται επικοινωνιακά με όσο το δυνατόν πιο προκλητικό τρόπο από τους μηχανισμούς του καθεστώτος Ερντογάν που δείχνουν αποφασισμένες να φέρουν σε όσο το δυνατόν πιο δύσκολη θέση την ελληνική κυβέρνηση.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Τούρκου προέδρου έγραψε ένα προκλητικό μήνυμα στο twitter το οποίο συνοδεύει με ένα εξίσου προκλητικό βίντεο στο οποίο προβάλλονται οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Γράφει:

“Οι ήρωες με σεβασμό στην παράδοση και την ιστορία μας ανεμίζουν την σημαία στην ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ. Κάθε εκατοστό της ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ είναι ιερό”.

Το βίντεο:

Βίντεο προπαγάνδας για τις τουρκικές ΕΔ και τη “Γαλάζια Πατρίδα” from Militaire.gr on Vimeo.

Είναι προφανές ότι η Άγκυρα προσπαθεί να φέρει την Ελλάδα σε δύσκολη θέση. Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης για τη μέχρι στιγμής διαχείριση του θέματος έχουν αρχίσει να προκαλούν μεγάλη δυσαρέσκεια στην ελληνική κοινή γνώμη. Στην οποία η ίδια κυβέρνηση είχε δημιουργήσει προσδοκίες για σαφώς πιο αποφασιστική αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας. Κι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πόλεμο, όπως κάποιοι θα σπεύσουν να συμπεράνουν.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016