Για τη νέα δομή και το βασικό σχέδιο διάταξης των Ενόπλων Δυνάμεων ενημέρωσε, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμύνης & Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας».

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος τοποθετήθηκε για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και αναφέρθηκε στην ουσία της αναδιοργάνωσης.

Επειδή έχουμε ακούσει …άπειρες φορές για αναδιοργάνωση στις ΕΔ, ελπίζουμε αυτή τη φορά να γίνει κάτι σοβαρό. Ακούμε διάφορα …παράξενα για “ταξιαρχίες στις Σέρρες και στην Καστοριά”, αλλά ελπίζουμε ότι είναι φήμες ή φρούδες ελπίδες βουλευτών που θέλουν κάτι να “πουλήσουν” στους ψηφοφόρους.

Βέβαια πρώτα απ΄ όλα αναμένουμε, έτσι για να καταλάβουμε ότι αυτή τη φορά το ΄χουν πάρει στα σοβαρά, ότι αυτό που είχε ξεκινήσει το 2019 με τη μεταφορά των πεζοναυτών κοντά στο Ναύσταθμο και στα αρματαγωγά θα υλοποιηθεί. Ο τότε Α/ΓΕΣ  Αλκιβιάδης Στεφανής  δεν το “ ΄χε τρέξει” το θέμα και η προκήρυξη των εκλογών το “πάγωσε”. Ελπίζουμε τώρα ως ΥΦΕΘΑ να ΄χει καταλάβει ότι δεν μπορεί οι πεζοναύτες να ΄ναι εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τα μέσα που θα τους μεταφέρουν εκεί που πρέπει…

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016