Κάποιες φορές τα γεγονότα τρέχουν τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνει καν να στεγνώσει το μελάνι, όπως λέμε στη δημοσιογραφία, με αποτέλεσμα να έχουμε εξελίξεις επ’αυτών.
Μόλις προχθες, βασιζόμενοι σε γεγονότα (όπως ανακοινώσεις επιθετικού ύφους ή προσπάθειες πολιτικών διευθετήσεων με «πονηρές» τροπολογίες), ακόμα και αφουγκραζόμενοι σημεία των καιρών, αν θέλετε, γράφαμε για την ησυχία στον «χακί συνδικαλισμό» που προφανώς κάποιοι δεν επιθυμούν.
Ως απόρροια τέτοιων σημείων, πληροφορούμαστε, ότι την στιγμή όπου στη μία Ομοσπονδία (ΠΟΕΣ) επικρατεί ηρεμία και όλοι ασχολούνται με την ανάδειξη και δημιουργία συνθηκών επίλυσης προβλημάτων που απασχολούν το προσωπικό (που μόνο λίγα δεν είναι), στη δεύτερη Ομοσπονδία (ΠΟΜΕΝΣ) δείχνει να επικρατεί αξιοπρόσεχτος αναβρασμός.
Χθες γνωστοποιήθηκε επιστολή παραίτησης από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της ΠΟΜΕΝΣ, που εμπεριέχει ιδιαίτερα σοβαρές καταγγελίες, επιβεβαιώνοντας πλήρως το χθεσινό άρθρο μας, αφού με αφορμή την ημερίδα για το Σώμα Υπαξιωματικών στη Λάρισα, γίνεται λόγος για κλήση της τοπικής ΕΣΠΕ «για πειθαρχικό παράπτωμα για τον τρόπο διοργάνωσης της ημερίδας», ενώ συγχέει με αιχμές και την καθαίρεση του προέδρου της εν λόγω Ένωσης, Θ.Ντιντιού, από επικεφαλής δημοσίων σχέσεων της ΠΟΜΕΝΣ.
Θα επιμείνουμε στην άποψη ότι τα εσωτερικά των Ομοσπονδιών δεν πρέπει να μας απασχολούν εφόσον δεν επηρεάζουν την ηρεμία του στρατεύματος, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο αναβρασμός δείχνει να περνάει και σε στελέχη. Μοιραία, λοιπόν, δημιουργείται ένα ερώτημα που καλό είναι να απαντηθεί από κάποιους έστω και ετεροχρονισμένα: παρακολουθώντας τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στη συγκεκριμένη Ομοσπονδία, έχουν καταλάβει κάποιοι τι θα συνέβαινε αν περνούσε η τροπολογία που επιχειρήθηκε να μπει από το παράθυρο; Κι αν υποθέσουμε ότι δεν ήξεραν, δεν έπρεπε να ρωτήσουν, όπως λέει η λαϊκή ρήση; Ή μήπως δεν τους ενδιέφερε ούτε το ένα, ούτε το άλλο;
Ο ΥΕΘΑ πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή του να στηρίξει την ηρεμία στο στράτευμα, ιδίως αυτή την εποχή που οι όποιες διαφορές του παρελθόντος δείχνουν να έχουν μπει σε δρόμο εσωτερικής επίλυσης, απευθείας ανάμεσα στους ενδιαφερομένους. Κάτι μας λέει ότι το ποτάμι δεν γυρνάει πίσω.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016