Η παραμονή του Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχου Γιώργου Μπλιούμη είναι όπως υποστηρίζουν πολλοί μια “ευκαιρία για νέο ξεκίνημα”. Λένε ότι μετά από την αποστρατεία του αεροπόρου Α/ΓΕΕΘΑ Χρήστου Χριστοδούλου, ο Α/ΓΕΑ θα “απελευθερωθεί”.

Είναι “κακή παράδοση” στην Ελλάδα ο εκάστοτε Α/ΓΕΕΘΑ να θέλει και πολλές φορές να έχει λόγο για κάθε τι που συμβαίνει στο Γενικό Επιτελείο από το οποίο προέρχεται. Η περίπτωση Χριστοδούλου-ΓΕΑ δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Ο Αντιπτέραρχος Μπλιούμης είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων και δεν φαίνεται να του αρέσει η δημοσιότητα.Κατά τη γνώμη μας και τα δύο είναι θετικά στοιχεία για έναν Αρχηγό. Ωστόσο θα πρέπει κάθε Αρχηγός να βάζει όρια σ΄ όσους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο επιχειρούν να εμπλακούν και να επηρεάσουν το έργο του.

Ο Αντιπτέραρχος Μπλιούμης είναι ικανός και είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν χρειάζεται τη “βοήθεια” κανενός για να επιλέξει τους Αξιωματικούς που θα προάγει ή θα αποστρατεύσει. Όπως γνωρίζει ποιους πρέπει να τοποθετήσει που και γιατί. Και ποιους πρέπει να διατηρήσει στη θέση τους, γιατί είναι γνωστό ότι “ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει”.

Συνεπώς δεν χρειάζεται καμία “συμβουλευτική υποστήριξη” από πουθενά. Ειδικά από τη Λάρισα που έχει μακρά παράδοση σε παρεμβάσεις στο έργο Αρχηγών ΓΕΑ.

Ο Α/ΓΕΑ έχει μπροστά του πολλά και δύσκολα να αντιμετωπίσει. Ας τον αφήσουν να τα χειριστεί όπως εκείνος ξέρει καλύτερα απ΄ όλους…

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016