Η άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ, η αναβάθμιση του ναυτικού της Αιγύπτου και η δική μας αδράνεια

Το βίντεο από την άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ 2020, εντυπωσιακό, αλλά στα στελέχη του ΠΝ θα αφήνει και μια “πικρή γεύση”. Γιατί; Βλέποντας την αναβάθμιση-ενδυνάμωση του ναυτικού της Αιγύπτου, είναι λογικό…

Η Αίγυπτος μια χώρα που βίωσε τεράστιες πολιτικές αλλαγές, με την ανατροπή Μουμπάρακ, την άνοδο των Αδελφών Μουσουλμάνων στην εξουσία, την ανατροπή τους και την ανάληψη της εξουσίας από τον στρατηγό Αλ Σίσι, βρήκε τον τρόπο να εξοπλιστεί όπως πρέπει ,για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της.

Αντιθέτως στην Ελλάδα, όλοι “κρύφτηκαν” πίσω από τους “δανειστές” για να εγκαταλείψουν κάθε προσπάθεια εξοπλισμού των ΕΔ. Ειδικά του Πολεμικού Ναυτικού.

Όπως θα δείτε στο βίντεο οι Αιγύπτιοι αγόρασαν -και συνεχίζουν τις αγορές- πλοία για το στόλο τους κι εμείς έχουμε μείνει με μια…απόφαση του 2009 για προμήθεια φρεγατών Fremm από τους Γάλλους!

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016