(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

                                                              από τον Κων. Φράγκο

Η ενίσχυση της Αποτροπής

 • Ωραία, ωραιότατα τα διαγγέλματα της Πολιτειακής και Πολιτικής Ηγεσίας μετά την, όντως, εξαιρετική αλλά βαρετή λόγω διάρκειας, παρέλαση της Θεσσαλονίκης. Όλοι αναφέρθηκαν στο φρόνημα των ΕΔ αλλά και τη δυνατότητά μας να παρατάξουμε μια δύναμη αποτροπής που θ’ αποθαρρύνει τον έχοντα κακές προθέσεις εναντίον μας, να τολμήσει σύγκρουση. Κανείς δεν αναφέρθηκε στην αδήριτη ανάγκη αύξησης της ποιότητας αυτής της αποτροπής.
 • Περισσότερο ενθουσιώδης από όλους ήταν ο τ. ΥΕΘΑ, επίτιμος Α/ΓΕΣ Στρατηγός κ. Φραγκούλης Φράγκος που μετά την παρέλαση δήλωσε: Η Ελλάδα έχει την αποτρεπτική δύναμη να συντρίψει την Τουρκία σε περίπτωση σύρραξης (!!). Ο φίλος Στρατηγός ξέρει πολλά (όπως π.χ. ότι τα Ε/Π ΑΠΑΤΣΙ δεν εκσυγχρονίσθηκαν, ότι από τα 14 Ε/Π NH-90 ίπταται μόνο ένα κ.λπ. κ.λπ.) και για αυτό στο τέλος της δήλωσης ρίχνει και μια βόμβα βυθού «Το ΠΝ πρέπει να ενισχυθεί με φρεγάτες». Δηλ. καλός είναι ο αγιασμός (δηλ. ζητωκραυγές) αλλά ας φέρουμε και μια γάτα.
 • Ιδού και ένα χαριτωμένο σχόλιο των ΝΕΩΝ (29/10) σχετικό με την παρέλαση: Είχαμε πάντως χθες και τις διάφορες υπέροχες δηλώσεις εκπροσώπων του Έθνους και της Πολιτικής Ηγεσίας όπου η μια ταύτισε την Εθνική Αντίσταση με τον εθελοντισμό και ένας τον Ναζισμό με τα ορυκτά καύσιμα (!). Έτσι για να μην μένουμε χωρίς λίγη διασκέδαση.

Δρυός πεσούσης…

 • Την ώρα που μερικοί αιθεροβάμονες ή ρομαντικοί, όπως η αφεντιά μου, προσπαθούμε να περάσουμε την ιδέα της ίδρυσης ενός Ταμείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο θα επιχειρήσει συγκέντρωση πόρων προς διάθεση για συντήρηση, αναβάθμιση υπάρχοντος υλικού και αγοράς καινούργιου εφόσον είναι διαπιστωμένη, πλέον, η αδυναμία (ΣΣ ας μην την πω αδιαφορία) της Πολιτείας στο αντικείμενο. Τα φαινόμενα της σπατάλης και ασυδοσίας συνεχίζονται. Οι πιστώσεις προς ΥΕΘΑ περικόπτονται!
 • Η βασική άποψη της ιδέας αυτής είναι ότι θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη (όπως, ακριβώς, είναι ο τίτλος άρθρου Καθημερινής 18 Σεπτ.) οι  κορυφαίοι της πολιτικοοικονομικής ελίτ της Χώρας. Γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξουν άνθρωποι που θ’ αναλάβουν αυτό το έργο να είναι πειστικοί, ειλικρινείς με έξωθεν καλή μαρτυρία. Πρότεινα μάλιστα, ως επικεφαλής, τον λίαν κατάλληλο γι’ αυτόν τον ρόλο τον νυν ΥΦΕΘΑ, τ. Α/ΓΕΣ Στρατηγό κ. Αλκ. Στεφανή. Δυστυχώς, όμως, μου τον «έφαγαν» οι μετανάστες! Του ανέθεσε ο κ. Πρωθυπουργός έργο συντονιστή. Οπότε….
 • Το ότι η Πατρίδα έχει ανάγκη ενίσχυσης της αποτροπής, διότι η παρούσα είναι ασθενής, αναλύθηκε λεπτομερώς στους προηγούμενους Διαξιφισμούς (28.10.2019) από το βαρυσήμαντο άρθρο του δημοσιογράφου κ. Γ. Μπουρδάρα (16.10.2019 ΝΕΑ) ο οποίος ευθέως κατηγορεί το «σύστημα» δηλαδή τους πολιτικούς ότι μας σερβίρουν «υπνωτικά» σενάρια. Ας μην παρασύρομαι όμως σε πολυλογία εφόσον το θέμα της ενίσχυσης είναι άμεσο και κραυγαλέο.
 • Ας δούμε όπως ποια είναι η Πολιτειακή και Πολιτική ελίτ που πρέπει, πρώτα-πρώτα, να καταθέσει τον όβολόν της. Τους εφοπλιστές, επιχειρηματίες κ.λπ. αφήνω να επιλεγούν από την ομάδα δράσης του Ταμείου που θα συγκροτηθεί, αν συγκροτηθεί.
 • Πρέπει ν’ αρχίσουμε από τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Πάκη Παυλόπουλο, βασικό παραγωγό πατριωτικών διαγγελμάτων.  Λαμβάνει ως προεδρική αποζημίωση, κατ’ άλλους 30.000 € μηνιαίως, δεύτερους 20.000 €.  Δεν γνωρίζουμε ακριβώς γιατί κανένας, αρμόδιος, δεν θέλει να το πει. Ας σιωπήσουμε, λένε. Αυτά είναι απόρρητα. Όλα στο Προεδρικό Μέγαρο είναι πληρωμένα, ΟΛΑ. Ο Πρόεδρος είναι το ύπατο αξίωμα, είναι ο ύψιστος θεσμός. Ο κ. Πρόεδρος πρέπει να λαμβάνει ένα συμβολικό ποσό μηνιαίως, π.χ. 2.000 ή 3.000 € και τίποτα παραπάνω. Δεν μπορεί να εισέρχεται συνταξιούχος του Δημοσίου και να εξέρχεται «χοντρά ματσωμένος». Κατά τη γνώμη μου είναι ντροπή.

Δεί τον άρχοντα παυόμενο της Αρχής

μη πλουσιώτερον αλλά ενδοξότερον γέγονεν

Βίων (Στοβαίου ανθολόγιον) 

 • Ιδού λοιπόν ο κ. Πρόεδρος, τον οποίον πρώτον πρέπει να επισκεφθούν οι της ομάδος και να του ζητήσουν καταβολή του ημίσεος της αποζημίωσης, τουλάχιστον, στον κορβανά. Παράλληλα η Πολιτεία θα πρέπει να νομοθετήσει δεόντως. Φθάνει πια…

• Έχετε όμως και τους τ. Προέδρους, είναι δυο. Οι σεβαστοί Κάρολος Παπούλιας και Χρ. Σαρτζετάκης. Πέραν της προεδρικής σύνταξης απολαύουν λιμουζίνα με οδηγό, μάγειρα, πολυάριθμη ασφάλεια, υψηλής στάθμης ιατρική περίθαλψη κ. ά.

• Αμφότεροι είναι 90ρηδες (γεννηθέντες το 1929). Δεν θα σχολιάσω τις ανάγκες διαβίωσής τους. Τι εισπράττουν αυτοί; Άγνωστον, απόρρητον κατ’ άλλους 14.000 μηνιαίως, άλλους 10 ή έτερους 8.000 €. Ποιος ξέρει;  Ο κ. Παπούλιας απήλθε του Προεδρικού Μεγάρου, μετά 10ετή θητεία συναποκομίζοντας συνολικά, άνω των 3 εκ. € ή έστω 2 εκ. €. Κάνω λάθος στον πολλαπλασιασμό; Μάλλον όχι. Ο δεύτερος, τ. Δικαστής Χρ. Σαρτζετάκης εισέπραξε κάτι λιγότερο λόγω 5ετούς θητείας.

• Και τώρα κρατηθείτε…. Έχουμε αναταράξεις.

 

• Επί κυβερνήσεως σοσιαλιστικού ΣΥΡΙΖΑ αμφότεροι οι κ. Αντιπρόεδροι (ομού και μαζί), όταν οι πολίτες στέναζαν και η ανεργία είχε φτάσει στη κορυφή, υπέβαλαν αίτηση στο ΥΠ. ΕΡΓ (αρμόδιος ο φοβερός Υφυπουργός Πετρόπουλος) με την οποία διεκδίκησαν και άλλη σύνταξη από το Δημόσιο, πέραν αυτής του τ. Προέδρου (!!!). Ο πρόεδρος, κ. Κάρολος Παπούλιας, από την Βουλή και ο δεύτερος, κ. Χρ. Σαρτζετάκης ως τ. Δικαστικός. Είπαμε: Αμφότεροι 90ρηδες, εύποροι και επώνυμοι. Ισχυρίζονταν ότι η ρητή απαγόρευση του Ν. 565/1977 (για μη παροχή δεύτερης σύνταξης εκ του Δημοσίου) δεν ισχύει για αυτούς. Ο κ. Υφυπουργός αντί να δώσει το χαρτί στον Σοσιαλιστή κ. Τσίπρα, ο οποίος στη συνέχεια και δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της Χώρας και των πολιτών, γενικότερα, έπρεπε να «κράξει» δημοσίως τα τ. σύμβολα της Δημοκρατίας μας, βοήθησε με διάφορες «χημειοθεραπείες» να προχωρήσει το θέμα και το παρέδωσε στην διάδοχό του κ. Νότη Μηταράκη. Φρόντισε, μάλιστα ο κ. ανεκδιήγητος να πάρει πριν και ευμενή γνωμάτευση την ΣΤ’ τμήματος της ΝΣΚ (!!!) – 29 Δεκ. 2017. Ο κ. Μηταράκης, μόλις προ ημερών έκλεισε ευνοϊκά  το θέμα και έτσι οι «ανέστιοι και πένητες» τ. πρόεδροι θα λαμβάνουν δύο μισθούς εκ του Δημοσίου και ίσως ένα τρίτο από το Ασφαλιστικό τους Ταμείο. Αμφότεροι 90ηδες, είπαμε. Η «διευκόλυνση» αυτή στους Υψίστους Αξιωματούχους πρόκειται να ανοίξει, ή άνοιξε ήδη, την όρεξη τ. Βουλευτών που θα ακολουθήσουν την πεπατημένη των διεκδικήσεων Άρπαξε ότι έχει μείνει από το σκελετό της Έρμης Χώρας. Ορθώς ο καλός δημοσιογράφος κ. Μιχ. Τσιντσίνης σχολιάζει «Η Ελλάδα κατάντησε κέλυφος φαγωμένου αστακού που έχει απομείνει εύκολη βορρά στις μύγες» (ΝΕΑ, 12.01.18).

• Ποιος λοιπόν θα πάει στους τ. Αντιπροέδρους να ζητήσει συμμετοχή τους στις ανάγκες της Άμυνας;

• Αν δεν φοβόμουν ότι έχω πέσει θύμα παραπληροφόρησης θα κραύγαζα! Ντροπή ωρέ, ντροπή σε όλους που έλαβαν μέρος σ’ αυτή την τραγική διαδικασία. Ακόμη και στον νυν και τέως Πρωθυπουργό.

Άπληστον το δια παντός κέρδος

Περίανδρος

• Και ερωτώ: Είναι δυνατόν να έχει αύριο αυτός ο τόπος; Είναι δυνατόν να οργανώσουμε άμυνα με τέτοια πωρωμένη και ακόρεστη ηγετική πολιτική τάξη, όταν όλοι τους αναζητούν τρόπους ν’ αρπάξουν; Έχουν αναρωτηθεί οι κύριοι αυτοί ποια είναι η σύνταξη ενός Α/ΓΕΕΘΑ, ενός Αρχιστράτηγου ΕΑ;

Υπόθεση Novartis II

• Έγραψα μια υποκειμενική, ασφαλώς, αλλά τεκμηριωμένη ανάλυση της υπόθεσης προ 10 ημερών στο MILITAIRE.gr. Επαναλαμβάνω ότι είναι ένα θέμα που εκθέτει μεγαλοπρεπώς, όσο τόσα άλλα, την φαυλότητα του πολιτικού κόσμου. Δεν θα επανερχόμουν αν δεν διάβαζα στην Καθημερινή 23.10 μια εκπληκτική παλαιότερη δήλωση του κ. Δημ. Παπαγγελόπουλου (05.07.17).

Στα εξοπλιστικά υπήρξε περίοδος που έπεφταν οι μίζες βροχή. Καταιγίδα και μάλιστα τροπική αλλά κι εισαγγελείς και δικαστές έκαναν πως δεν καταλαβαίνουν. Εγώ θα μεροληπτήσω υπέρ τους. Δεν θα σκεφτώ ότι είχαν πολιτικές ή επιχειρηματικές εξαρτήσεις ή άλλα συμφέροντα. Θα σκεφτώ είτε ότι ήσαν ανεπαρκείς, είτε ότι υπέκυψαν σε πιέσεις ανωτέρων τους που ήταν συχνές (05.07.17).

• Όντως, μια εκπληκτική δήλωση.

• Η περίοδος που έπεφταν βροχή οι μίζες ήταν, αναμφίβολα, η του Σημίτη. Ακολούθησε όμως η εποχή του Κων. Καραμανλή Β’, του επιλεγόμενου Ακάματου ή Σκανδαλοθάπτη όπου οι καταγγελλόμενες αρπαχτές ή τα σκάνδαλα, επί το ευγενέστερον, συγκαλύπτονταν. Τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών ήταν ο περί ου ο λόγος κ. Παπαγγελόπουλος, Καραμανλάνθρωπος 100% …. Θα σταθώ μόνο στην τελευταία φράση του κειμένου του κ. Δ.Π. και αφήνω εσάς να κάνετε τα σχόλια σας.

To καλό να λέγεται

 • Παρακολουθώ τις προσπάθειες που κάνουν μερικοί, όχι όλοι, Υπουργοί να εφαρμόσουν μια ασθενή, έστω, αξιοκρατία στην επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν τις Κρατικές Υπηρεσίες, τους Οργανισμούς. Βλέπω μια προσπάθεια, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε…
 • Αναμιμνήσκομαι παλαιότερες καταστάσεις που ήταν οι πλέον συνήθεις, πλαισίωσης των Οργανισμών αυτών με κάθε καρυδιάς  καρύδι. Άσχετοι, αμόρφωτοι, κομματόκυνες κομπιναδόροι κ.ά.
 • Συγκεκριμένα όταν η χώρα φλεγόταν από την εισβολή του ΔΝΤ (κυβέρνηση θλιβερού Γιωργάκη, Παπανδρέου Γ’) σε κάποια φάση ο Πρωθυπουργός ανέθεσε το ΥΠΟΙΚ στον ήδη ολοκληρωτικά αποτυχόντα Υπουργό Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο που τον χαρακτήριζε το ταλέντο του να τακτοποιεί, κατά προτεραιότητα, τα φιλαράκια του. Γι’ αυτό παντού απ’ όπου πέρασε τα σκάτωσε μεγαλοπρεπώς! Ολέθριος! Δεν θ’ αναλύσω  το ρεσιτάλ που έδωσε ως ΥΠΟΙΚ. Θα σημειώνω μόνο ότι ενώ ο ίδιος ήταν εντελώς άσχετος με τα οικονομικά δεν φρόντισε να επιλέξει οικονομολόγους ως συνεργάτες αλλά έκλεισε τις «τρύπες» με φιλαράκια του, πλέον άσχετα απ’ αυτόν.
 • Υπάρχει στο Υπουργείο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η σπουδαιότερη μπορώ να πω, που χρειάζεται ως Πρόεδρο έναν οικονομολόγο με cohones, με το συμπάθιο, όπως θα έλεγαν οι Ισπανοί. Ο κ. Υπουργός επέλεξε έναν άλλον Συνταγματολόγο, παντελώς άσχετο με τα οικονομικά τον κ. K. Μποτόπουλο, συνταγματολόγο. Χειροκρότησε όλο το κόμμα και ενέκρινε ο τ. Πρωθυπουργός (Γιωργάκης).
 • Δεν επιθυμώ να καταγράψω το έργο που παρήγαγε ο κ. Μποτόπουλος, το μόνο που ξέρω ότι το ΥΠΟΙΚ με ένα Συνταγματολόγο ως Υπουργό και ένα άλλο στο τιμόνι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς πήγαινε από το κακό στο χειρότερο.
 • Ο κ. Μποτόπουλος, ευτυχώς για την οικονομία της χώρας, παρέμεινε στη θέση του και επί θρυλικής κυβέρνησης Αντωνομπένηδων.
 • Όταν «ανήλθε» ο κ. Τσίπρας ο νέος ΥΠΟΙΚ κ. Γιάνης (με ένα ν) Βαρουφάκης κράτησε τον κ. Μποτόπουλο στη θέση του, άγνωστο γιατί.
 • Αναλαμβάνοντος του κ. Τσακαλώτου ζητήθηκε η παραίτηση του κ. Κ.Μ., ο οποίος ζήτησε παράτηση θητείας για να «ολοκληρώσει» το έργο του. Ποιο έργο; Η παράταση δεν του δόθηκε και έκτοτε ο κ. Μποτόπουλος από τις στήλες των ΝΕΩΝ πολυβολεί την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει να το κάνει σήμερα. Πάσχει από το στερητικό σύνδρομο της Εξουσίας, όπως ο μέντορας του BENΙ, δηλ. ο κ. Ε. Βενιζέλος. Ποιος ξέρει, υποθέτω ότι λέει, ίσως με προσέξουν και μου δώσουν κάποιο αξίωμα. Γιατί δεν επιστρέφει στο Πανεπιστήμιο όπως ο κ. Ε. Βενιζέλος; Ότι είχε να προσφέρει στην πολύπαθη πατρίδα, το έχει ήδη προσφέρει.

Η DEFEA έρχεται!

 • Δηλαδή η Defense Exhibition Athens 2020. Η Διεθνής Έκθεση Αμυντικών Υλικών, 22-24 Ιουνίου 2020.
 • Οργανωμένη από την μεγάλη Ελληνική Εταιρεία Εκθέσεων ROTA, τον ΣΕΚΠΥ, ΕΕΛΕΑΑ, ΕΒΙΔΕΤΕ.
 • Υπό την Αιγίδα της ΓΔΑΕΕ/ΥΕΘΑ.
 • Στελέχη των παραπάνω μετέβησαν στις ΗΠΑ για την έκθεση AUSA, παρουσίασαν τις φιλοδοξίες της DEFEA και εξασφάλισαν συμμετοχή των ΗΠΑ με περίπτερο 1.200 τ.μ. Τους αναφέρω: Αντ/χος κ. Κυριακίδης (ΓΔΑΕΕ), Βασ. Μπάρκας (ΡΟΤΑΣ), Τ. Ροζολής (ΣΕΚΠΥ), Η. Σπιφτουλιάς κ.ά.
 • Καλή επιτυχία.
 • Σημειώνω ότι η DEFEA θα επιχειρήσει να «αναστήσει», με σύγχρονες αντιλήψεις, την παλαιά επιτυχημένη DEFENDORY που την «βύθισε» ο φοβερός, τότε, ΥΕΘΑ κ. Ε. Βενιζέλος.

Η ΕΛΒΟ

 • Μέχρι 15η Σεπτεμβρίου θα έχει λήξει το θέμα πώλησης της ΕΛΒΟ (Υπουργός Ενέργειας κ. Άδωνις Γεωργιάδης). Το προς εκποίηση «κατάλοιπο» της άλλοτε κραταιάς ΕΛΒΟ υπάγεται στο ΥΠ.ΟΙΚ. Βασικός ενδιαφερόμενος για την Εταιρεία, το ΥΕΘΑ.
 • Πλήρης εικόνα του Ελληνικού αλαλούμ, αποτέλεσμα μειωμένης ικανότητας των πολιτικών και της πνιγηρής κομματικής νοσηρότητας.
 • ΕΛΒΟ: Ένα σκουλήκι ψόφιο, να το σκοτώσω δεν μπορώ, να φύγω δεν μ’ αφήνει (παλαιόν Βαμβακάρειον άσμα).
 • Σήμερα 4 Νοεμβρίου το πρόβλημα ΕΛΒΟ έχει χαθεί από τις οθόνες. Απόλυτη βυθειότητα και αφασία. Ουδεμία ένδειξη δραστηριότητας η προώθησή της υπόθεσης. Είναι μεσάνυκτα κι’ όλη η φύσις ησυχάζει…. Κατάντια…. Συμπληρώνονται πέντε χρόνια θλιβερής αδράνειας…
 • Ανανέωση των οχημάτων του Δημοσίου εξετάζει η Κυβέρνηση (Καθ. 01/11). Ανανέωση των οχημάτων των Ε.Δ. που σε λίγο θα είναι σαράβαλα δεν ανησυχεί το ΥΕΘΑ; Θα επανέλθω δριμύτερος.

Τι ήθελε να το πει;

 • Ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης ότι για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας θα στραφεί σε μια κεντροαριστερή προσωπικότητα; Νομίζω, ότι όταν ανέφερε για προσωπικότητα θα εννοούσε τοιαύτη…
 • Άκουσε το χαρμόσυνο νέο ο κ. Βενιζέλος, που δεν ησυχάζει, άρχισε να κινεί τους μηχανισμούς του για προβολή. Εγώ είμαι εδώ, ο κεντροαριστερός, ο άψογος, ο αξιόλογος, ο συνταγματολόγος, ο κορυφαίος.
 • Βασικός μοχλός ο νέος ΔΟΛ (Μαρινάκης) με το ΒΗΜΑ και ΝΕΑ και διάφορα παπαγαλάκια του…
 • Παρασκευή 25 Οκτ. εκτεταμένο ρεπορτάζ στα ΝΕΑ για την επάνοδο του ΒΕΝΙ στο Πανεπιστήμιο. Ενθουσιασμός στις φοιτήτριες και φοιτητές.
 • Κυριακή 27 Οκτ. Δισέλιδη συνέντευξη στο ΒΗΜΑ, περί ανέμων και υδάτων.
 • Τρίτη 30 Οκτ. Δισέλιδη  συνέντευξη στα ΝΕΑ για την αναθεώρηση του Συντάγματος (κουβέντα για το κατάπτυστο άρθρο 86, δημιούργημα ΒΕΝΙ-ΠΑΚΙ). Θα μασήσει ο Κυριάκος;

Ο Α/ΓΕΝ στην Γαλλία

 • Ο Αντιναύαρχος ΒΝ κ. Νίκος Τσούνης επισκέφθηκε επίσημα την Γαλλία ως προσκεκλημένος του ομολόγου του Ναυάρχου Chr. Prazurk.
 • Η φιλοξενία ήταν θερμή και απονεμήθηκε στον κ. Τσούνη ο τίτλος  του Ιππότη της Λεγεώνος ως τιμή, μεγίστη γαλλική διάκριση.
 • Στην συνέχεια ο Α/ΓΕΝ παρέστη στην τελετή έναρξης «κτισίματος»  της α’ γαλλικής φρεγάτας BELHARA στα Ναυπηγεία της NAVAL GROUP (LORIENT).
 • Σημειώνω ότι η δική μας φρεγάτα (αν τελικά, αποφασίσουμε να την αγοράσουμε) θα πάρει σειρά μετά τις δυο γαλλικές. Ζήσε μαύρε μου να φας τριφύλλι…
 • Ο  κ. Αρχηγός, πέραν της προσωπικότητάς και της ευφυΐας που τον διακρίνει, διαθέτει και περίσσειο χιούμορ (ιμούρ το λένε οι Γάλλοι)… Αναγκαίο για αξιολόγηση κάνεις το θάμα αντιμετώπισης των επειγουσών αναγκών του Π.Ν. από το κράτος.

Στρατιωτική Σχολή Σωμάτων (Θεσσαλονίκη)

 • Προ εβδομάδος έγινε η ορκωμοσία των νέων Αξιωματικών που περάτωσαν τις σπουδές τους με παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχου κ. Χριστοδούλου παρέστησαν και άλλοι επίσημοι όπως π.χ. ο Γεν. Γραμματέας ΥΕΘΑ κ. Αντ. Οικονόμου.
 • Όπως είδα στις φωτογραφίες που μου έστειλαν τα ξίφη απένειμαν ο Αρχηγός και ο Γ. Γ., ο οποίος μου είναι εξαιρετικά και συμπαθής, καίτοι διαφωνώ με τον θεσμό.
 • Η ημέρα της απονομής των ξιφών αποτελεί σημείο καμπής, ορόσημο, την καριέρα ενός αξιωματικού. Σημαδιακή.
 • Παλαιότερα, και με αυστηρή τήρηση της παράδοσης, τα ξίφη απένειμαν οι Βασιλείς, Πρόεδροι της Δημοκρατίας ή ο Πρωθυπουργός. Επιβάλλεται να δίδεται μια ζεστασιά και τιμή στα νεαρά στελέχη που αρχίζουν μια δύσκολη καριέρα.
 • Η διαδικασία ευτελίσθηκε απολύτως επί κυβέρνησης Αντωνομπένηδων (ΣΣ τίποτα δεν άφησαν όρθιο στο Στράτευμα) όταν τα ξίφη των νεαρών μάχιμων Ανθυπολοχαγών (Ιούνιος 2013) παρέδωσαν με τις ευλογίες του τότε ΥΕΘΑ κ. Π. Παναγιωτόπουλου, οι κ. Γιάννης Τραγάκης, Τάκης Μπαλτάκος, ΥΕΘΑ κ. Καράμπελας κ.α. Προκλήθηκε ταραχή και οργή στους ορκιζομένους και μάλιστα  εστάλη  επιστολή διαμαρτυρίας (ΠΑΡΟΝ 14.08.2013).
 • Να τα γκρεμίσουμε όλα μέσα στην πνιγηρή κομματική ατμόσφαιρα;
 • Ο Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος κ. Χρ. Χριστοδούλου είναι ευφυής και σώφρων. Γι’ αυτό διερωτώμαι πως βρέθηκε ο κ. Οικονόμου ν’ απονέμει ξίφη… Μυστήρια πράγματα…

     Ο συνδικαλισμός στις Ε.Δ.

 • Όταν ο κ. Π. Καμμένος εισήγαγε προς ψήφιση στη Βουλή το Σ.Ν. περί συνδικαλισμού των στελεχών Ε.Δ. είχα εκφράσει τον προβληματισμό μου, με επιχειρήματα, για το μεγάλο «άνοιγμα», κατά τη ταπεινή μου γνώμη, και την ανωριμότητά του προσωπικού να το δεχθεί, έτσι που εισάγεται.
 • Στο επιχείρημα ότι πρέπει να προσαρμοσθούμε στα ευρωπαϊκά δεδομένα απάντησα ότι ούτε η Ολλανδία, ούτε το Βέλγιο, ούτε η Γαλλία κ.λπ. δεν απειλούνται για τον χαβαλέ που επακολούθησε με τον συνδικαλισμό. Εδώ  χρειαζόμαστε μέτρο και σταδιακή υιοθέτηση μέτρων του, δυστυχώς είναι σε ανεπάρκεια.
 • Σήμερα παρατηρώ μια συνεχή κινητικότητα και για … ψύλλου πήδημα. Αλλά εκείνο που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι όποιο έγγραφο υποβάλλεται στις Στρατιωτικές Αρχές για διόρθωση «ημαρτημένων» κοινοποιείται στους βουλευτές οι οποίοι παίρνουν φόρα για να … σώσουν το Στράτευμα.
 • Παν μέτρον άριστον ή μηδέν άγαν αγαπητοί κ. Συνάδελφοι συνδικαλιστές.               

Ομιλία κ. Κων. Καραμανλή Β στη Θεσσαλονίκη

 • Θα την σχολιάσω στο προσεχές. Ενδιαφέρουσα.

Προς τον κ. Πρωθυπουργό

 • Κύριε Πρόεδρε επανέρχεσθε αργά αλλά σταθερά στην πεπατημένη, τα χνάρια πορείας των εκφυλισμένου παλαιοκομματισμού.
 • “Τακτοποιείτε” όχι μόνο τους πρόσφατα αποτυχόντες υποψηφίους της ΝΔ που μόνο το Δημόσιο, το Κόμμα μπορεί να τους ψωμίσει, αλλά και “αποστράτους” π.χ. τον εντελώς αποτυχόντα ΥΠΟΙΚ. της ολέθριας Κυβέρνησης του κου ΚΚΒ κ Γιάννη Παπαθανασίου (Πρόεδρο ΕΛΠΕ), κ. Α. Λυκουρέζο πρόεδρο ΕΛΓΑ και άλλους πολλούς. Περιττό να τους αναφέρω.
 • Θα σταθώ όμως σε ένα θλιβερό και συνάμα χυδαίο φαινόμενο που παρατηρείται στις Αμυντικές Βιομηχανίες. Τις πυροβολείτε, ασυνείδητα, όλοι σας: παράδειγμα τα υπό διάλυση ΕΑΣ.
 • Σύριζα (Καμμένος) Πολιτευτής Κομμένου
 • Σύριζα (χωρίς Καμμένο) Συνδικαλιστές ΣΥΡΙΖΑ
 • ΝΔ. Πολιτευτής άσχετος με το αντικείμενο
 • Θα επανέλθω λεπτομερώς στο προσεχές.
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016