Η αμυντική βιομηχανία, τα ΕΑΣ και το “μυστήριο” της Αρμενίας- Ο τ.αντιπρόεδρος των ΕΑΣ Χ.Πετράκος στο Militaire

Υπάρχει κάποιο σχέδιο για την αμυντική βιομηχανία στην Ελλάδα, ή απλά “κουβέντα να γίνεται”. Ο τ.αντιπρόεδρος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων Χ.Πετράκος μιλά στο Militaire.gr για την εμπειρία του σε μια αμυντική βιομηχανία με μεγάλες δυνατότητες που όμως χάνουν τη μία ευκαιρία μετά από την άλλη για έναν απλό λόγο: δεν υπάρχει σχέδιο για το τι θέλουμε να κάνουμε… Ίσως ακόμη οι πολιτικές ηγεσίες να μην έχουν αποφασίσει αν θέλουν αμυντική βιομηχανία!

Για μία από τις ευκαιρίες που είχαν τα ΕΑΣ γίνεται αναφορά στη συνέντευξη του κ.Πετράκου. Αναφερόμαστε στο “μυστηριώδες” πρόγραμμα για ένα σύστημα λέϊζερ που τα ΕΑΣ δούλεψαν μαζί με την Αρμενία. Τα όσα λέει ο κ.Πετράκος γι΄αυτό το μυστηριώδες πρόγραμμα είναι διαφωτιστικά.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016