Μέχρι τώρα είχε ακουστεί ότι η ΕΑΒ θα περάσει από την ευθύνη του υπουργείου Οικονομικών στο υπουργείο Ανάπτυξης. Φαίνεται ότι το σχέδιο είναι πολύ …ευρύτερο και αφορά σ΄ όλη την κρατική αμυντική βιομηχανία.

Σύμφωνα με τα κυβερνητικά σχέδια, ΕΑΒ,ΕΑΣ αλλά και η ναυπηγική βιομηχανία θα τεθούν υπό την ευθύνη του υπουργείου Ανάπτυξης σε μια προσπάθεια να δοθεί ένα νέο μήνυμα. Βέβαια με την “μετακόμιση” μόνο τίποτα απολύτως δεν διασφαλίζεται… Μια “μετακόμιση” που δεν θα ΄ναι χωρίς προβλήματα.

Το θέμα με την αμυντική βιομηχανία δεν είναι μόνο ποιος υπουργός θα ΄χει την ευθύνη της. Το ερώτημα είναι τι σχέδιο έχει η κυβέρνηση, αν έχει . Θέλει να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις και πως; Θα απολυθούν εργαζόμενοι ή όχι. Πρώτα απ΄ όλα όμως το ερώτημα είναι αν υπάρχει όραμα για την αμυντική βιομηχανία. Αν υπάρχουν σκέψεις να δοθεί σ΄ αυτή έργο ουσιαστικό. Για τα ναυπηγεία για παράδειγμα: υπάρχει πάντα το σχέδιο του “εθνικού πλοίου” , η οποία σ΄ όλους αρέσει αλλά κανένας δεν την προχωρά.

Θα ΄χει ενδιαφέρον η επόμενη περίοδος για την αμυντική βιομηχανία .Ελπίζουμε να μην έχει δυσάρεστες εξελίξεις.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016