Υποστηριξε το militaire
Αμυντική Βιομηχανία
26/08/2019 | 06:20 (ενημερώθηκε 5 έτη πριν)
Militaire News

Η αμφισβήτηση της αμερικανικής αμυντικής βιομηχανίας από Μόσχα και Πεκίνο και τα ρωσικά όπλα μας

Η αμφισβήτηση της αμερικανικής αμυντικής βιομηχανίας από Μόσχα και Πεκίνο και τα ρωσικά όπλα μας

Η αμερικανική παντοδυναμία στις πωλήσεις εξοπλισμών, έχει αρχίσει σοβαρά να απειλείται. Όχι μόνο από τη Ρωσία, αλλά και από την Κίνα. Σύμφωνα με τα δημοσιοποιημένα στοιχεία που υπάρχουν την περίοδο 2013-2017, η Κίνα πούλησε σε χώρες της Μέσης Ανατολής, όπλα αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Στις ΗΠΑ πολλοί ανησυχούν και πρώτα απ΄ όλους το Πεντάγωνο, το οποίο υπενθυμίζει στους συμμάχους ότι όσοι επιλέγουν όπλα από Μόσχα και Πεκίνο ενδέχεται να υποστούν κυρώσεις. Μόνο που μετά από τη στάση που επιμένει να τηρεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όλοι έχουν επικεντρώσει στο “ενδέχεται”!
Αυτό λογικά θα ΄ναι κι ένα από τα βασικά επιχείρηματα ,όσων προσπαθούν να πείσουν τον Τραμπ, ότι δεν είναι δυνατόν να μην ανακοινώσει κυρώσεις εναντίον της Άγκυρας, για το θέμα των S-400. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να τον έχουν πείσει.

Η Ρωσία έχει κατορθώσει όντως να πουλήσει σημαντικά οπλικά συτήματα σε χώρες της Μέσης Ανατολής και βρίσκεται σε σοβαρές συζητήσεις για να πουλήσει κι άλλα. Χώρες που πιθανότατα να είχαν ενδοιασμούς για τη στάση των ΗΠΑ, μετά από τα όσα βλέπουν να γίνονται στην Τουρκία, μπορεί και να ΄χουν αναθαρρήσει. Εκτός από το γόητρο της αμερικανικής αμυντικής βιομηχανίας διακυβεύονται και πάρα πολλά δις. Κι αυτό το δεύτερο ίσως να αναγκάσει τον Τραμπ να αλλάξει άποψη για το θέμα των κυρώσεων στην Τουρκία.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν έντονες αμφισβητήσεις, ακόμη κι εντός ΗΠΑ για τα τεχνολογικά επιτεύγματα της αμυντικής βιομηχανίας. Το άρθρο κόλαφος των New York Times για το νούμερο ένα εξαγώγιμο προϊόν, το F-35, είναι ενδεικτικό.

Σ΄ ότι αφορά τα ρωσικά αμυντικά συστήματα και τις αμερικανικές ανησυχίες, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι είναι ένα θέμα που μας αφορά. Όχι βέβαια επειδή υπάρχει οποιοδήποτε ενδεχόμενο προμήθειας, ρωσικών οπλικών συστημάτων. Αυτό αποκλείεται. Η Ελλάδα όμως διαθέτει σημαντικά για την άμυνα της ρωσικά όπλα, τα οποία χρειάζονται συντήρηση και τεχνική υποστήριξη. Δυστυχώς δεν υπάρχει και κακά τα ψέμματα, η ευθύνη δεν βαρύνει μόνο τη ρωσική πλευρά. Βαρύνει κι εμάς οι οποίοι για λόγους που έχουν να κάνουν μάλλον με την προσπάθεια επίδειξης καλής διαγωγής στις ΗΠΑ, δεν δείχνουμε και τόσο “ζεστοί” στις συντηρήσεις των ρωσικών όπλων που διαθέτουμε. Καλά παιδιά έχουμε αποδείξει ότι είμαστε με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους. Επειδή τα όπλα από τη Ρωσία εκτός από καλά τα πληρώσαμε πολλά λεφτά, καλό θα ΄ναι να τα ΄χουμε στην κατάσταση που πρέπει.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης