Το  Υπουργείο Εξωτερικών tης Αιγύπτου καταδίκασε την υπογραφή  δύο μνημονίων συμφωνίας για την ασφάλεια και τη θαλάσσια συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και  της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη, στην Λιβύη.

Το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών  σε ανακοίνωσή  του αναφέρει  ότι “τα μνημόνια δεν έχουν νομικό αποτέλεσμα, και δεν μπορούν να αναγνωριστούν…Εν πάση περιπτώσει, η υπογραφή δύο μνημονίων συμφωνίας στους τομείς της συνεργασίας για την ασφάλεια και των θαλάσσιων περιοχών που δηλώνονται είναι παράνομα και συνεπώς δεν δεσμεύουν και δεν επηρεάζουν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα οποιωνδήποτε τρίτων και δεν έχουν καμία επίπτωση για τα δικαιώματα των γειτονικών χωρών της Μεσογείου “, αναφέρει η ανακοίνωση  του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου.

“Η Αίγυπτος προτρέπει τη διεθνή κοινότητα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για την αντιμετώπιση αυτής της αρνητικής προσέγγισης”, καταλήγει .

Η ανακοίνωση των Αιγυπτίων είναι στην ίδια γραμμή και πιο αυστηρή απ΄ αυτή του ελληνικού ΥΠΕΞ.

 

Google News

Ακολουθήστε το Militaire.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016