Η θέση του αντιτορπιλικού ΒΕΛΟΥΣ θα παραμείνει άδεια και στι φετινή επέτειο της ανταρσίας του.Η απόφαση να πλεύσει ρυμουλκούμενο στην Θεσσαλονίκη φαίνεται να ΄ναι οριστική. Εκεί θα γίνει ο εορτασμός και θα υπάρξει και μία εκδήλωση στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Γιατί δεν επιστρέφει άμεσα το ΒΕΛΟΣ στη θέση του στο Τροκαντερό;

Γιατί υπάρχει “πόλεμος αποστράτων” του ΠΝ! Κάποιοι θεωρούν ότι η ιστορία του ΒΕΛΟΥΣ “καπελώνει” την ιστορία του Κινήματος του Ναυτικού και δεν θέλουν όπως λένε οι πληροφορίες να επικεντρώνονται οι εκδηλώσεις στο θρυλικό πλοίο!

Αυτά λένε οι πληροφορίες και καλό θα ΄ναι κάποιος ή κάποιοι από τους γνωστούς απόστρατους αξιωματικούς που έχουν υπηρετήσει στο ΒΕΛΟΣ να βγουν και να τοποθετηθούν δημόσια για να ενημερωθεί όποιος θέλει υπεύθυνα για το τι ισχύει και τι δεν ισχύει. Οι δημοσιογράφοι ότι ήταν να γράψουν το έγραψαν και καλό θα ΄ναι να ακούσουμε τι έχουν να πουν όσοι πραγματικά ξέρουν αν υπάρχει ή δεν υπάρχει διαμάχη και για το θέμα του ΒΕΛΟΥΣ.

Σ΄ ότι μας αφορά θα κάνουμε όπως κάθε χρόνο το μεγάλο αφιέρωμα για την ανταρσία του ΒΕΛΟΥΣ, υπακούοντας στην ανάγκη να αναδείξουμε για μια ακόμη φορά μια από τις κορυφαίες ιστορικές στιγμές του ΠΝ. Αυτά για όσους αποφάσισαν να παριστάνουν τους…ανυπάκουους μετά από την αποστρατεία.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016