Οι πτήσεις στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι είχαν καθυστέρηση σήμερα το πρωί λόγω της ύποπτης δραστηριότητας τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αερολιμένα.

Η διακοπή της εναέριας κυκλοφορίας διήρκησε από τις 10:13 τοπική ώρα (08:13 ώρα Ελλάδας) έως τις 10:45. Το θέμα των πτήσεων τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και οι επιπτώσεις τους στις εμπορικές αερομεταφορές εξετάζεται με τον χαρακτήρα του επείγοντος, μετά τις αναφορές για τις επιπτώσεις στις αερομεταφορές εξαιτίας αντίστοιχης δραστηριότητας στη Βρετανία. Τον Ιανουάριο, οι πτήσεις από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου διακόπηκαν για περίπου μια ώρα όταν εθεάθη τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα. Η λειτουργία του αεροδρομίου Γκάτγουικ, του δεύτερου πιο πολυσύχναστου αεροδρομίου του Λονδίνου, διαταράχθηκε σοβαρά από τη δραστηριότητα τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος τον Δεκέμβριο.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016