Γήρανση προσωπικού και φυγή νέων στο εξωτερικό! Ο Αντιστράτηγος ε.α Λ.Τζούμης μιλά για την βόμβα που απειλεί τις ΕΔ

Την βόμβα που απειλεί τις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά τον Στρατό Ξηράς, περιγράφει στην συνέντευξή του στο Militaire.gr ο Αντιστράτηγος ε.α Λάμπρος Τζούμης. Τα “εκρηκτικά” από τα οποία είναι φτιαγμένη αυτή η “βόμβα” είναι δύο:

•Από τη μία η γήρανση του προσωπικού

•Από την άλλη η φυγή 710 χιλιάδων νέων που επέλεξαν στα χρόνια της κρίσης να φύγουν από την Ελλάδα και να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό.

Για το μεν πρώτο πρόβλημα η λύση δεν είναι εύκολη, αλλά μπορεί να βρεθεί, μέσω στοχευμένων έστω προσλήψεων.

Η φυγή των νέων όμως είναι ένα πρόβλημα που η διάστασή του ακόμη δεν μπορεί να προσδιοριστεί. Δεν είναι όλοι οι νέοι που έφυγαν ανυπότακτοι, ούτε μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι όλοι ή οι περισσότεροι θα επιλέξουν την ανυποταξία. Είναι όμως βέβαιο ότι θα υπάρξει ένα σημαντικό ποσοστό που θα το σκεφθεί. Όταν κάποιος σπουδάσει, ζήσει και τακτοποιηθεί εργασιακά ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι θα επιστρέψει για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις;

Ο Αντιστράτηγος ε.α Λάμπρος Τζούμης μιλά στο Militaire.gr για όλα τα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας:

•Για την κατάσταση στην Τουρκία και τα ελληνοτουρκικά

•Για όσα έγιναν στον Έβρο τους τελευταίους μήνες με τη σύλληψη των 2 Ελλήνων στρατιωτικών , την απελευθέρωσή τους και την σύλληψη των Τούρκων πριν μερικές ημέρες.

•Έχοντας δραστηριοποιηθεί πολιτικά στον τομέα Άμυνας της ΝΔ, αναφέρεται σ΄ όλα τα προβλήματα του προσωπικού, εκφράζοντας την άποψή του, την οποία και απέκτησε υπηρετώντας σ΄ όλη σχεδόν τη καριέρα του σε μονάδες πρώτης γραμμής.

Δείτε την συνέντευξη.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016