Στους διαδρόμους του ΓΕΣ κάποιοι δηλώνουν με περισσή αυτοπεποίθηση πως “το θέμα της αιχμαλωσίας των 2 στρατιωτικών έκλεισε”! Ίσως να το λένε για να το πιστέψουν, γιατί είναι κατανοητό και στον πιο αδαή πως το θέμα μόλις τώρα άνοιξε! Η φυλάκιση των 2 στρατιωτικών ήταν μια πολύ καλή δικαιολογία για να μην προχωρήσει η διαδικασία της έρευνας για τις συνθήκες της σύλληψης των δύο.

Το θέμα μένει και θα μείνει ανοιχτό μέχρι να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις σε ερωτήματα. Γιατί αυτές οι απαντήσεις θα αποκαλύψουν το επίπεδο ετοιμότητας, τα μέτρα ασφαλείας -αν υπήρχαν- και γενικώς το “κλίμα” που επικρατούσε στον Έβρο.

Το ερώτημα ,γιατί δεν είχαν ληφθεί επιπλέον μέτρα ασφαλείας σε μια περίοδο που η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις κλιμακώνονταν κάθε μέρα είναι αναπάντητο.

Το ερώτημα αν είχαν δοθεί εντολές στο προσωπικό να ΄ναι ακόμη πιο προσωπικό επίσης δεν έχει απαντηθεί.

Υπάρχει και κάτι ακόμη:

Έχει σημασία να γίνει γνωστό σε πόση ώρα έγινε γνωστό ότι “κάτι δεν πάει καλά” με τους δύο στρατιωτικούς. Σε μία, σε δύο , σε πόσες ώρες υπήρξε το πρώτο ερώτημα “που είναι”; Ποιος και πως τους αναζήτησε;

Όσο για το όπλο ή τα όπλα που έφεραν οι δύο στρατιωτικοί; Ορισμένοι στο ΓΕΣ σκέφτονται μήπως πρέπει να τα διαγράψουν!

Η αποτελεσματική και σε βάθος διερεύνηση της αιχμαλωσίας δύο στελεχών, είναι νομίζουμε αυτονόητη, ακόμη και στον πιο μικρό τριτοκοσμικό στρατό. Πόσο μάλλον στον σοβαρό ελληνικό ΣΞ. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για να μην ξαναπάθουμε ίδια ή χειρότερα. Αν κάποιοι συνδέουν τις έρευνες και τα πιθανά αποτελέσματα με την προσωπική τους καριέρα και ανέλιξη είναι δικό τους θέμα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016