Υποστηριξε το militaire
Άποψη
29/10/2022 | 12:03
Militaire News

Γιατί το «Πούτιν ίσον Ερντογάν» δεν θα μας βγει σε καλό; Μας το απάντησε ο κ.Σολτς

Γιατί το «Πούτιν ίσον Ερντογάν» δεν θα μας βγει σε καλό; Μας το απάντησε ο κ.Σολτς

O Κρίτων Βασιλικόπουλος , αποδομεί την απλοϊκή «ανάλυση» σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα δικαιωθεί από την επιλογή της όχι απλά να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή αλλά να …κηρύξει τον πόλεμο -με πρωθυπουργική δήλωση- τον πόλεμο στη Ρωσία.

Η αποδόμηση γίνεται πολύ απλά: αρκεί να διαβάσει κάποιος όσα δήλωσε  ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς σε συνέντευξη του στα ΝΕΑ.

Γράφει ο Κρίτων Βασιλικόπουλος:

«Το βασικό «επιχείρημα» της νέας Κριμαΐκής Εκστρατείας από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, είναι ότι «Πούτιν ίσον Ερντογάν» και, άρα, το…«διεθνές δίκαιο» θα μας δικαιώσει για την επιλογή μας να γίνουμε συμπολεμιστές των Αζόφ.

Για να δούμε αν το συμμερίζονται οι «φίλοι» μας.

Για παράδειγμα. ο Σολτς, στα ΝΕΑ, στη συνέντευξη του προχθές.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει παρόμοιες εδαφικές διεκδικήσεις από την Τουρκία, όπως στην περίπτωση της Ουκρανίας. Η ένταση με την Τουρκία στο Αιγαίο οξύνεται, με ανοιχτές απειλές κατά της Ελλάδας, που θέτουν υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία των ελληνικών νησιών στα ελληνικά – και συνεπώς και ευρωπαϊκά – σύνορα στο Ανατολικό Αιγαίο. Μπορεί επ’ αυτού η Ελλάδα να υπολογίζει στη στήριξη της Γερμανίας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Οι συνθήκες, κατά την άποψή μας, δεν μπορούν να συγκριθούν και θα συνιστούσα να αποφεύγονται τέτοιες συγκρίσεις.»

Πρώτη ψυχρολουσία,τα…«καλύτερα» έπονται:

«Ωστόσο, ένα είναι σωστό: Δεν είναι αποδεκτό ένας εταίρος του ΝΑΤΟ να αμφισβητεί την κυριαρχία ενός άλλου. Αυτό ισχύει και για περισσότερο ή λιγότερο συγκαλυμμένες στρατιωτικές απειλές.

Οι σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι σημαντικές όχι μόνο για τις δύο χώρες, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη».

Εδώ λοιπόν έχουμε δύο «εταίρους» που αμφισβητούν «ο ένας την κυριαρχία του άλλου»!

Πάμε παρακάτω, στο «ψητό»:

«Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση υποστηρίζει, ότι τα ανοιχτά ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να επιλυθούν με διάλογο και στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Ο κοινός μας στόχος, το όραμά μας θα πρέπει να είναι η αξιοποίηση ολόκληρου του οικονομικού δυναμικού της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Για το καλό όλων των χωρών.

Στον βαθμό που κριθεί χρήσιμο από τους εμπλεκομένους  η Γερμανία μπορεί επ’ αυτού να συμβάλει».

Υπάρχουν λοιπόν για την Γερμανία «ανοιχτά ζητήματα» προς «επίλυση» ώστε να «αξιοποιηθεί» το «οικονομικό δυναμικό της Ανατολικής Μεσογείου» για το «καλό» όλων.

Ε, αυτό ακριβώς λέει και ο Ερντογάν.»

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης