Το νέο ασφαλιστικό όπως δημοσιοποιήθηκε σε μερίδα του Τύπου έχει σπείρει ανησυχία στους στρατιωτικούς. Κι αυτό γιατί παρατηρείται μεγάλη μείωση συντάξεων για όσους υπερβαίνουν τα 40 χρόνια ασφάλισης.

Όπως εξηγούν στρατιωτικοί που το μελέτησαν “αυτό συμβαίνει γιατί για κάθε χρόνο μετά τα 40, το ποσό αναπλήρωσης γίνεται 0,5 ή 1% αντί του 2% του ισχύοντος νόμου 4387/16. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα  όσο περισσότερα τα έτη ασφάλισης τόσο μεγαλύτερη η μείωση, που φθάνει και το  35%.Σε αυτές τις συντάξεις φθάνουν οι πιο μάχιμοι των ΕΔ (Ιπτάμενοι,Αλεξιπτωτιστές,στελέχη που υπηρετούν στα Υποβρύχια,Ειδικές Δυνάμεις κλπ)”.

Η ανησυχία που υπάρχει είναι ότι όλα αυτά ,θα οδηγήσουν σε σωρευτικές παραιτήσεις αξιόλογων και αξιόμαχων στελεχών ΕΔ (ιδίως στην ΠΑ) αφού δεν θα έχουν κανένα κίνητρο παραμονής στο στράτευμα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016