Γιατί θυμάται τόσο συχνά την αποστρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου η Τουρκία; Πριν μερικές ημέρες στη Σάμο προσγειώθηκε ένα αμερικανικό C-130 το οποίο συμμετέχει στην άσκηση Stolen Cerberus. Ελληνοαμερικανική άσκηση Ειδικών Δυνάμεων…Ήταν μία από τις πολλές στρατιωτικές δραστηριότητες που γίνονται όλο και συχνότερα με τη συμμετοχή Αμερικανών σε νησιά του Αιγαίου ,πολλά από τα οποία η Άγκυρα είχε καταφέρει επί δεκαετίες να τα εξαιρεί ακόμη και από τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.Οι σύμμαχοι της έκαναν το χατήρι να αποδέχονται μ΄ αυτό τον τρόπο τα οσα υποστήριζε περί “αποστρατικοποιημένων νησιών”.

Τώρα που οι σχέσεις ΗΠΑ- Τουρκίας περνούν κρίση όλα αυτά έχουν αλλάξει. Ανάμεσα στ΄ άλλα καψώνια που κάνουν στην Τουρκία είναι να έχουν παρουσία και μάλιστα στρατιωτική σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Το ίδιο κάνουν και οι Ισραηλινοί ,οι οποίοι κάθε φορά που πετούν στο Αιγαίο έχουν στο πρόγραμμα πτήση στη Λήμνο.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016