Μία συνάντηση στην οποία δεν θα μπορούσε να μην συζητηθεί το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, το προσφυγικό-μεταναστευτικό είχε ο ΥΦΕΘΑ  Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ο κ.Στεφανής δέχτηκε στο γραφείο του τον τον Πρέσβη του Αφγανιστάν στην Ελλάδα κ. Μιρβάις Σαμάντι (Mirwais Samadi). Το αίτημα για τη συνάντηση εέθεσε ο Αφγανός πρέσβης, ο οποίος ζήτησε τη βοήθεια της Ελλάδας σε θέματα που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση στρατιωτικών ιατρών αλλά και γυναικών στα όπλα, αφού στην Καμπούλ ,έχουν αποφασίσει να χρησιμοποιήσουν τις γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις τους.

Αυτά είναι εύκολα για την Ελλάδα. Τα δύσκολα έχουν να κάνουν με τη διαχείριση περίπου 35.000 Αφγανών που βρίσκονται στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αφγανός πρέσβης εμφανίστηκε θετικός στο να αρχίσει η χώρα του να δέχεται απ΄ ευθείας πίσω τους ανθρώπους που παράνομα εισήλθαν στην Ελλάδα.

Θα φανεί σύντομα αν εννοεί αυτά που λέει ο πρέσβης του Αφγανιστάν. Ο ΥΦΕΘΑ έχει ανάλογη εμπειρία από άλλη χώρα -της Αφρικής- η οποία εμφανιζόταν έτοιμη να υποδεχτεί παράτυπους μετανάστες, όταν όμως ήρθε η ώρα να τους παραλάβει, υποστήριξε ότι δεν είναι πολίτες της!

Ελπίζουμε ότι στο Αφγανιστάν , το οποίο η Ελλάδα έχει βοηθήσει πάρα πολύ και με την στρατιωτική της παρουσία θα αποδειχτεί πιο αξιόπιστο.