Διαξιφισμοί της Δευτέρας 6 Μαΐου 2019

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

από τον Κων. Φράγκο

Συζητήσεις επί συζητήσεων

(βυζαντινολογίες)

Από όλα τα σφάλματα  ένα και μόνο είναι ατιμωτικό, η απραξία. 

                                                                                                  Στρατάρχης Φος

 • Συζητήσεις επί συζητήσεων για εκσυγχρονισμούς, που καθυστερούν επί χρόνια, εκτοξεύσεις δορυφόρων, προμήθεια ελικοπτέρων ΠΝ, μελέτες επί μελετών…
 • Όλοι οι επίσημοι εκμυστηρεύονται, ότι πιθανόν, πιθανότατα να έχουμε αναπάντεχο γεγονός στο Αιγαίο. ακόμη και ο Αμερικανός φιλέλληνας, επί του παρόντος, κ. Μπομπ Μενέντεζ το εξομολογήθη. Οι τίτλοι των εφημερίδων του Σαββατοκύριακου κραυγάζουν.
 • Απέναντι, ο αφηνιάσας κ. Ερντογάν όχι μόνο απειλεί αλλά και ενδυναμώνει τις ΕΔ του αυξάνοντας την διαφορά δυναμικού Ελλάδας – Τουρκίας.
 • Πανηγυρίσαμε γιατί θα πάρουμε 60 Ε/Π, μεταχειρισμένα, από τις ΗΠΑ. Καλά είναι.  Αλλά το πρόβλημα, το μέγα πρόβλημα, είναι ο εκσυγχρονισμός των επιθετικών APACHE και η αξιοποίηση των Ε/Π ΝΗ-90 για τα οποία αγωνιά ο Α/ΓΕΣ. Γύρω στα 35εκ.€ και τα δύο. Τι περιμένουν;
 • Ήδη, όπως μας πληροφορεί το έγκυρο AVIATION WEEK (Μάρτης 19) η Τούρκικη Κυβέρνηση υπέγραψε σύμβαση με την Turkish Aerospace Industries (TAI) για ανάπτυξη των επιθετικών Ελικοπτέρων ATAK 2, παρομοίου των AH-64 Apache! Επίσης παραλαμβάνονται ΤΩΡΑ τα S-400.
 • Τελειώνω με κρητική παροιμία που τη βρήκα στον «ΚΑΠΕΤΑΝ Μιχάλη» του μεγάλου Νίκου Καζαντζάκη.

Ο Γρηγόρης εγρηγόρει

Ο Μελέτης εμελέτα

του την έφαγε ο Γρηγόρης

του Μελέτη την γυναίκα

 • Όσο για τα F-35 να είσθε βέβαιοι ότι οι Τούρκοι θα πάρουν. Ξέρουν τον τρόπο και είναι, κυρίως, decision makers.
 • Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία η Ελλάδα από το 2009 μέχρι το 2019 μείωσε τις αμυντικές της δαπάνες κατά 46% ενώ το ίδιο διάστημα η Τουρκία τις, αύξησε κατά 65%! Η Χώρα μας βέβαια, ουδόλως μείωσε τα εισοδήματα των πολιτικών, ούτε τον αριθμό βουλευτών, μετακλητών, μήτε των διοικητικών κομματικών στελεχών. Ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξακολουθεί να εισπράττει το υψηλότερο ετήσιο επιμίσθιο σε σύγκριση με άλλους Ευρωπαίους Προέδρους. Ίσως και τον κ. Τραμπ. ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ.

ΣΗΜ. Με όλο τον σεβασμό στην Ηγεσία των ΕΔ θα τους θυμίσω το μανιφέστο των 10 συναδέλφων τους – το SOS – και κάτι από το 1996. Οι πολιτικοί ποιούντες την νήσσαν για τις εγκληματικές τους παραλήψεις, έριξαν τις ευθύνες στους στρατιωτικούς,  οι οποίοι, κι’ αυτοί ήταν κομματικές επιλογές τους και όχι αμέτοχοι. «Παρατηρήθηκε έλλειμα δυνάμεως» κατήγγειλε ο κάτωχρος Πρωθυπουργός, παρέλειψε όμως να απομακρύνει πάραυτα τον υπεύθυνο Υπουργό Άμυνας, δείχνοντας, εμμέσως, τους Στρατιωτικούς.

Τι θέλω να πω. Ότι ζητούν, ότι απαιτούν για να στήσουν μια στοιχειώδη άμυνα, πέραν της τυπικής, ευγενούς και πειθαρχημένης γλώσσας, πρέπει να τα θέτουν με νούμερα, ωμά. SCRIPTA!

Κοιλοπονούσε το βουνό και γέννησε ποντικάκι

 • Επί τρεισήμισι χρόνια ο τ. ΥΕΘΑ κ. Π. Καμμένος «συζητούσε» το θέμα ίδρυσης Συμβουλίου Εθν. Ασφαλείας και τελικά ουδέν έπραξε.
 • Το μπαλάκι παρέλαβε ο αγαπητός του φίλος ΥΠΕΞ κ. Ν. Κοτζιάς ο οποίος, αφού το «επεξεργάσθηκε» μερικώς, χωρίς να ζητήσει απόψεις του Υπουργείου Άμυνας, το παρέδωσε στον κ. Κατρούγκαλο που μόλις προχθές προώθησε ένα σχέδιο Νόμου προς διαβούλευση. Λίθοι, Πλίνθοι, Κέραμοι ατάκτως ερριμμένοι.
 • Η καλύτερη, ολοκληρωμένη, ρεαλιστική πρόταση είχε γίνει από τον τ. ΥΕΘΑ κ. Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο, που αγνοήθηκε.
 • Λεπτομέρειες στον επόμενο.

Το Συμβούλιο Αμυντικής Έρευνας, Τεχνολογίας και Βιομηχανίας (ΣΑ.ΕΤΒ)

 • Και ενώ τα παραπάνω ιλαρά συνέβαιναν στο ΥΠΕΞ, πέρασε αθόρυβα, το γεγονός ότι στο μόλις φηφισθέν από τη Βουλή πολυνομοσχέδιο του ΥΕΘΑ συμπεριλαμβάνεται το άρθρο 33 με το οποίο ιδρύεται το, επί χρόνια αναμενόμενο, Συμβούλιο του τίτλου.
 • Εμπνευστής και εισηγητής ο Γεν. Διευθυντής εξοπλισμών Ναύαρχος κ. Κυρ. Κυριακίδης την ιδέα των οποίων στήριξε ο νυν ΥΕΘΑ Ναύαρχος κ. Ε. Αποστολάκης (πάλι έμπλεξα με Ναυάρχους…)

Αυτοί, οι ανεκδιήγητοι, Γάλλοι.

 • Θα θυμόμαστε, ίσως ότι κύριος αντίπαλος του κ. Εμ. Μακρόν στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία ήταν ένας πολύ καλός πολιτικός της Συντήρησης ο κ. Φρανσουά Φιγιόν, επιτυχών Πρωθυπουργός επί Προεδρίας Νικολά Σαρκοζί.
 • Ο Φ.Φ. εμάχετο, με προοπτική για τον θώκο οπότε, σε μία στιγμή, εφημερίδα απεκάλυψε ότι η κ. Πινέλοπι Φιγιόν είχε εισπράξει εκατοντάδες χιλιάδες €, ως κοινοβουλευτική συνεργάτης του Πρωθυπουργού συζύγου της ενώ ουδέποτε προσήλθε στο Γραφείο! Καραμπινάτη αργομισθία! Η υποψηφιότητα του Φρανσουά επλήγη καίρια…
 • Περασμένα ξεχασμένα για τους Γάλλους; Υπάρχει κάποιο άρθρο 86 με το οποίο να καλύπτονται οι λαμογιές πολιτικών; Όχι, δα…
 • Όπως πληροφορήθηκα από Γαλλική πηγή, η κ. Πινέλοπι προθυμοποιήθηκε να εργασθεί, στην αρχή αλλά όταν ο σύζυγος της είδε τα έργα της και φοβούμενος μήπως πάθει τα ίδια τα οποία υπέστη ο αείμνηστος Ανδρέας από τη Μιμή (που τίναξε το κράτος στον αέρα) της σύστησε να εισπράττει αλλά αντί γραφείου να επισκέπτεται την περίφημη Avenue Montaigne και να ψωνίζει…
 • Δικάζονται αμφότεροι, Φρανσουά και Πινέλοπι, για σωρεία «καλών πράξεων». Δεν ξεγλίστρησαν…. Εδώ έχουμε Αρχηγό κόμματος με 30ετή αργομισθία και με σύζυγο, αργόμισθο, επίσης, σε ευαγές ίδρυμα της Λεωφόρου Μεσογείων και δεν τρέχει τίποτα… Ζήτω το Έθνος

Ο κ. Στ. Πιτσιόρλας, τα χοιρινά της Κίνας και η πώληση της ΕΛΒΟ

 • Διαβάζω (Κ 27/04): πολυσέλιδη ανάλυση για την ζωονόσο των χοιρινών που εξολοθρεύει τους χοίρους της Κίνας και τις επιπτώσεις αυτής της κατάστασης στην τιμή της χοντρικής και λιανικής πώλησης των χοιρινών στην Ελλάδα, μελετά ο Αναπλ. Υπουργός Οικονομικών κ. Στέργιος Πιτσιόρλας. Τρέμει  η Κυβέρνηση, μήπως προεκλογικά αυξηθεί η τιμή στο σουβλάκι και οργισθούν οι… σουβλακοφάγοι!
 • Αυτό είναι το πρόβλημα κ. Πιτσιόρλα; Την έρημη και θλιβερή ΕΛΒΟ γιατί την έχετε εγκαταλείψει; Γιατί δεν δίνετε λύση; Περιμένατε να απαξιωθεί και άλλο για να πωληθεί μπιρ παρά; Έλεος!

Ιδού η ντροπή και η αισχύνη

 • Σήμερα, το δημόσιο χρέος έχει ξεπεράσει το 182,5% του ΑΕΠ.
 • Έργο των άθλιων, πανανίκανων  δωσίλογων πολιτικών.
 • Προσδοκώντας, ελπίζεται ότι το 2060 (!!) αν γίνει χρηστή διαχείριση, παύσει να λειτουργεί, το πελατειακό κράτος και περιορισθεί η διαφθορά, να κατέβει στο 100%.
 • Μερικοί, αρκετοί, υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης μας καλούν σήμερα, θρασύτατα, να τους ψηφίσουμε για σωτήρες… Και ο Γιωργάκης στο Πεκίνο και σίγουρα, μέλος της νέας Βουλής, θεία χάριτι Φωφώς…
 • Η έγκυρη δημοσιογράφος κ. Ζέζα Ζήκου σχολιάζει (Παρ. 27-04-19) :

«Όταν αποσιωπάμε το έγκλημα, όταν το καταχωνιάζουμε βαθιά μέσα στο σώμα για να μη φαίνεται καθόλου, τότε το σπέρνουμε και θα φυτρώσει στο μέλλον χιλιάδες φορές πιο πυκνό. Όταν δεν τιμωρούμε τους υπαίτιους, όταν δεν τους κατακρίνουμε καν, ταυτόχρονα αφαιρούμε κάτω από τα πόδια των επερχόμενων γενεών κάθε βάση δικαιοσύνης.

Όμως, οι πρωθυπουργοί των Μνημονίων που οδήγησαν τη χώρα στην οδυνηρή χρεοκοπία εξακολουθούν να κινούνται άνετα. Με περισσό θράσος συνεχίζουν να παριστάνουν τους «εθνοσωτήρες» με τη στήριξη του μιντιακού συστήματος εξουσίας πάνω στις στάχτες της χώρας, πάνω σε οικονομικά ερείπια.»

ΣΣ. Θα μου επιτραπεί να προσθέσω ότι τα ίδια ισχύουν και για τους προμνημονιακούς Καραμανλή, Σημίτη για να μην πάω ακόμη πιο πίσω.

Ρε μπας;

 • Πέρασε ο Μάρτης 2018, πέρασε κι ο Μάρτης 2019, Απρίλης… Μπήκαμε στο Μάιο και το α/φ ΠΝ Ρ-3 δεν κατάφερε να ιπταθεί προς δοκιμή. Η ΕΑΒ το συζητάει… Η σύμβαση προς εκσυγχρονισμό υπογράφηκε το 2015.
 • Άκουσα, χωρίς να καταφέρω να το διασταυρώσω, λόγω…μαγειρίτσας, ότι οι «αρμόδιοι» είδαν κι αποείδαν και αλλάζουν σχέδια. Θ’ αξιοποιήσουν δύο (2) αντί για πέντε (5) και το υπόλοιπο χρήμα θα διατεθεί για προμήθεια 4 Ε/Π SIKORSKY 60R, τα οποία έχει μεγάλη ανάγκη το ΠΝ.
 • Πολύ καλή σκέψη. Νομίζω ότι και L-MARTIN που ελέγχει και τα δύο προγράμματα, δεν θα έχει αντίρρηση.

Μα, γιατί δεν τον συμμαζεύει κάποιος

 

 • Μαζεύτηκαν στο Πεκίνο πάμπολλοι ηγέτες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και ο ημέτερος κ. Αλέξης Τσίπρας, για να συζητήσουν σπουδαία θέματα.
 • Μακάρι να μας βγουν σε καλό.
 • Οι πληροφορίες λένε ότι ταξίδεψε εκεί και ο τ. Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο επιλεγόμενος Καστελοριζιώτης, «για να κάνει επαφές».  Ο Γιωργάκης ο ολετήρας.
 • Ποιος πληρώνει αυτά, τα συχνά, ταξίδια του ΓΑΠ, για να κάνει επαφές; Τι είδους επαφές; Τον στέλνει το ΚΙΝΑΛ; Έλεος… Όταν το έγκυρο Ινστιτούτο Bruegel τεκμηρίωσε σε μελέτη του τον με τίτλο «Η ανατομία της αποτυχίας στην Ελλάδα» ότι το Παπανδρέϊκο μνημόνιο ήταν το χειρότερο στην ιστορία του ΔΝΤ και κανείς δεν έλεγξε τον Γιωργάκη γι’ αυτό καλά κάνει και ταξιδεύει ανέμελα. Η κ. Φωφώ του εξασφάλισε μια έδρα στην προσεχή Βουλή!

Ο πολλάκις αναφερθείς κ. Πολάκης

 • Το πρόσωπο των τελευταίων 20 ημερών.
 • Ο Αναπλ. Υπουργός Υγείας μπορεί να χαρακτηρίζεται αψύς, βλαχοδήμαρχος, υβριστής κλπ.
 • Προσωπικά, τα παραπάνω μ’ απασχολούν, εν τίνι μέτρω.
 • Εκείνο που με οργίζει είναι η ανικανότητα του κ. Πολάκη να περατώσει τον διαγωνισμό των 100 οχημάτων του ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε έτοιμο, 100% ελεγμένο από το ΝΣΚ και άλλους νομικούς φορείς προ 3,5 ετών. Τα χρήματα, έτοιμα από το ΕΣΠΑ. Τρία και μισό χρόνια βρε λεβεντόμαγκα και αφήνεις «συμβούλους» να σε δουλεύουν;

Επίσης παρέλαβε από τον «δημιουργικό» Κουρουμπλή τρία νοσοκομειακά ελικόπτερα που τα έχει σφόδρα, ανάγκη το Υπουργείο, καθηλωμένα. Τρία και μισό χρόνια και δεν τ’ αξιοποιεί και βολεύεται με τις ΕΔ. Εύγε Πολάκη, Εύγε κ. Πρωθυπουργέ.

Το Άγιον Φως, ο Αρχηγός Κράτους και η Εθνική Προδοσία

 • Με σχόλιο στους διαξιφισμούς της Μ. Δευτέρας εξέθεσα την άποψη μου για τα του Αγίου Φωτός.
 • Η κακόγουστη, κιτς, παράσταση η οποία προσβάλλει την ιερότητα της θεωρίας του Αγίου Φωτός και προκαλεί σαρκαστικά σχόλια διεθνώς για τη Χώρα μας επαναλήφθηκε και μάλιστα υπό την αιγίδα της, αυτοαποκαλούμενης, Αριστερής Κυβέρνησης από την οποία περιμέναμε να βάλλει τα πράγματα στην θέση τους που αφορούν στις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους. Επαναλαμβάνω ότι άλλο θρησκεία, πίστη και άλλο εκκλησία.
 • Φέτος, όμως, το πράγμα έμπλεξε. Ενώ η επίσημη Εκκλησία διατείνεται ότι δεν έχει σχέση με την φανφάρες της υποδοχής με τιμές Αρχηγού Κράτους (ΣΣ Καμιά άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία δεν κάνει αυτά τα καραγκοζιλίκια) απεκαλύφθη μια «αθόρυβη» ανάμειξη Σεβασμιότατου, συγκεκριμένα του Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικολάου, του θεωρούμενου κορυφή της μόρφωσης και διανόησης της Ελληνικής Εκκλησίας, φιλόδοξου δελφίνου του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου.

Ο Σεβασμιώτατος βρήκε ότι υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία προβολής του. Προς τούτοις «έκλεισε θέση» στο Κρατικό Αεροπλάνο που θα πήγαινε στα Ιεροσόλυμα για το Α.Φ. Άμα τη επιβιβάσει, όμως βρέθηκε προ εκπλήξεως: Ο ΥΦΥΠΕΞ, που ήταν επικεφαλής της αποστολής, του δήλωσε ότι το αεροπλάνο θα επιστρέψει όχι στο ΕΛ-ΒΕΛ αλλά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Ο Μακαριότατος οργίσθη σφόδρα, κατέβηκε αρνούμενος να ταξιδεύσει. Κάποια σατανική δύναμη, εντός ή εκτός της Εκκλησίας έδωσε αυτή την εντολή.

Το α/φ όντως αφίχθη στην Ελευσίνα όπου τον Αρχιμανδρίτη που το κρατούσε πλαισίωναν οι ευσεβέστατοι κ. Πατούλης, Μπούρας, Καμμένος Β’ και τίνες άλλοι θεοσεβούμενοι πολιτικοί. Κρατικός εκπρόσωπος, δεν υπήρχε.

 • Την ίδια εσπέρα ο Νικόλαος δεν κρατήθηκε και προέβη σε δηλώσεις περί ασέβειας, ύβρης, διωγμούς, εμπαιγμών και υποβάθμιση της Εκκλησίας. Έχει δίκιο. Του χάλασαν το show στο Αεροδρόμιο ΕΛ-ΒΕΛ που είναι στην επικράτεια του. Είχαν ειδοποιηθεί να προσέλθουν χιλιάδες ευσεβείς ενορίτες, θα εκφωνούσε τα ευλογητάρια έχων ανά χείρας τη λάμπα με το Α.Φ., τα φλας θα άστραφταν και οι ταξιδιώτες θα γνώριζαν μια προσωπικότητα της Ελληνικής Εκκλησίας.
 • Γράφουν τα ΝΕΑ (30 Απρ.). Το αεροδρόμιο Ελευσίνας δεν είναι τόσο γκλάμουρους όσο το ΕΛΒΕΛ, ευρισκόμενο εντός της «επικράτειας» του Νικολάου.
 • Την ίδια ημέρα η ΕΣΤΙΑ έχει ως πρωτοσέλιδο τεράστιο τίτλο «Εθνικό έγκλημα η αλλαγή Αεροδρομίου».  Εδώ θα σημειώσω, κι ας παρεξηγηθώ ότι δεν αρκεί η εφημερίδα να γράφεται με πολυτονικό σύστημα για να είναι σοβαρή.
 • Ένα σύντομο ιστορικό : Μέχρι το 1988 το άγιο Φως έφθανε δια θαλάσσης. Την χρονιά αυτή ο μεγαλύτερος τουριστικός πράκτορας της Ιερουσαλήμ Ιακ. Οικονομίδης ανέλαβε, με έξοδα του την μεταφορά, αεροπορικώς για ευνόητους λόγους.

Το 2002 επί Κυβέρνησης Θεοφιλεστάτου Σημίτη και ΥΠΕΞ αιδεσιμότατου Γιωργάκη η μεταφορά αναλήφθηκε από το Κράτος με καθιέρωση τα της υποδοχής. Τελικά αποδείχθηκε ότι η Δεξιά είναι πιο σοβαρή σ’ αυτά τα θέματα.

 • Οφείλω, όμως να σας θυμίσω μερικά πράγματα για τον Σεβασμιώτατο κ. Νικόλαο. Είναι εκείνος που μετά την τραγωδία στο Μάτι εξέδωσε οικτρή ανακοίνωση με την οποία εξήρε το γεγονός ότι η πύρινη λαίλαπα σεβάστηκε εκκλησίες, παρεκκλήσια, προσκυνητάρια, εικονοθήκες. Προφανώς από θεία επέμβαση. Ουδόλως όμως σεβάστηκε 101 δύστυχα θύματα που κατάκαυσε αλλά και τα χιλιάδες σπίτια. Η απαίσια κι αντιχριστιανική δήλωση αυτή, ντροπής και αισχύνης, σχολιάσθηκε δεόντως.
 • Όταν εξεδόθη ομόφωνη απόφαση του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Σπάτων για ίδρυση αποτεφρωτηρίου μάζεψε πολυάριθμα μέλη εκκλησιαστικών οργανώσεων και παραοργανώσεων με μαύρες σημαίες και πολιόρκησε το Δημαρχείο. Έντρομοι οι Δημοτικοί άρχοντες, όχι για την κόλαση που τους απείλησε ο Νικόλαος, αλλά για την  απώλεια ψήφων, «ομόφωνα» ανέτρεψαν την απόφαση. Ο Σεβασμιώτατος όντας υπάλληλος τους κράτους πληρωμένος παχυλά, εστράφη, θρασύτατα κατά του Κράτους για να επιβάλλει την δική του άποψη.
 • Γιατί η στήλη ανακατεύεται σ’ αυτά τα θέματα; Το κύρος της Χώρας, ο σεβασμός των Νόμων του Κράτους είναι ένας παράγων Άμυνας. Δεν είναι; Σε λίγες ημέρες θα εκλέξουμε Ευρωβουλευτές για να εκπροσωπήσουν μια Ευρωπαϊκή Χώρα με κεκτημένα στοιχειώδη δικαιώματα των πολιτών και όχι παπαδοκρατούμενη Χώρα Αγιατολάχ.
 • Εν τω μεταξύ η αλλαγή αεροδρομίου προκάλεσε την οργή της Φωφώς. Κύριε ελέησον, τι άλλο θα ακούσουν τ’ αυτιά μας από το Κίνημα Αλλαγής.
 • Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής Πανουργία φαίνεται – Πλάτων (Άσχετο με το προηγηθέν κείμενο).

Αποχωρήσεις

 • Ένας επιφανής αξιωματικός του ΠΝ, κορυφαίο στέλεχος, ο Αρχιπλοίαρχος κ. Φραγ. Λελούδας, μέχρι τώρα Δντης Στρ. Γραφείου του Υπουργού Άμυνας αποχωρεί αναλαμβάνων τα καθήκοντα του Διοικητή Μοίρας Φρεγατών. Δεν έχει ορισθεί εισέτι αντικαταστάτης.
 • Ο κ. Λελούδας εργάζεται πυρετωδώς ώστε το Γραφείο που θα παραδώσει στον διάδοχο του να είναι απαλλαγμένο από εκκρεμότητες τύπου, κυρίως, «Τάφου του Ινδού» που άφησαν πίσω τους «διαπρεπείς» Υπουργοί όπως οι κ. Μεϊμαράκης, Βενιζέλος και παλαιότερα Αρσένης. Έχει βέβαια, προϊστάμενο τον κ. Αποστολάκη…
 • Καλή τύχη κ. Αρχιπλοιάρχε.

Το Γραφείο Τύπου ΓΕΑ

 • Μετά την αναβάθμιση του Αντχου (Ι) κ. Γιάννη Τσιτούμη από το ΓΕΑ στο ΓΕΕΘΑ, στην θέση αυτή (ΓΕΑ) τοποθετήθηκε ο Αντχος (Ι) κ. Κων. Γκουμάτσης.
 • Καλή επιτυχία.

Ετήσιο Συνέδριο EXPOSEC – DEFENSE WORLD – Τρίτη 7 Μαΐου ΛΑΕΔ

 • Οργανωμένο για 7η συνεχή χρονιά από την εταιρεία Σ. ΤΣΟΜΩΚΟΣ και το Ελληνοαμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο με θέμα, «καθορισμός μιας σύγχρονης στρατηγικής Άμυνας και Ασφάλειας».
 • Πολλοί διαπρεπείς και ολιγότερο άσχετοι ομιλητές. Νομίζω ότι, και πάλι, θα προκαλέσουν ενδιαφέρον.
 • Υπό την αιγίδα του ΥΕΘΑ/Γεν. Δνση Εξοπλισμών και υποστήριξη ΣΕΚΠΥ, ΕΕΛΕΑΑ, ΚΕΜΕΑ.

Το ίδιο απόγευμα 7 Μαΐου/Πολεμικό Μουσείο

 • Μια μουσική πανδαισία, ένας μουσικός παράδεισος. Μουσικό κονσέρτο από την US ARMY BAND – CHORUS και τη Στρατιωτική Μπάντα της ΑΣΔΥΕ.
 • Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεσπέσια μουσικά κομμάτια από το Ελληνικό, Αμερικανικό και ξένο ρεπερτόριο.
 • Τυχεροί όσοι παρευρεθούν.
 • Προκαταβολικά εύγε στον Στρατό.

Ο κ. Π. Καμμένος

 • Αφού μας έστειλε τις Πασχαλινές ευχές του από την Ιερά Μονή Παναγίας Χοζοβιώτισσας της Αμοργού, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ άρχισε προεκλογική περιοδεία στην Αν. Μακεδονία και Θράκη.
 • Καλή τύχη στον ίδιο και το κόμμα του.
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016