Εδώ και πάρα πολλές ημέρες κυκλοφορούν πληροφορίες και δημοσιεύματα που είχαν περίπου σίγουρη την υποψηφιότητα του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Στην εκλόγιμη τρίτη θέση έλεγαν οι ίδιες πληροφορίες.

Δεν υπήρξε τίποτα περισσότερο από μία συζήτηση στην οποία Τσίπρας και Αποστολάκης είχαν συμφωνήσει ότι ΥΕΘΑ θα ήταν πολύ πιο χρήσιμος με την ιδιότητα του Ναυάρχου παρά μ΄ αυτή του βουλευτή. Ο Τσίπρας πρώτα απ΄όλα εκτίμησε στον Αποστολάκη τα αντανακλαστικά του όταν ήταν Α/ΓΕΕΘΑ και συνεργάστηκε μαζί του σε απρόβλεπτες καταστάσεις. Στο επεισόδιο στα Ίμια και στην αιχμαλωσία των δύο στρατιωτικών στον Έβρο.

Τσίπρας και Αποστολάκης είχαν συμφωνήσει εδώ και πολλές ημέρες, ότι ο Ναύαρχος θα είναι πολύ πιο χρήσιμος ως ένα είδος συμβούλου για θέματα Εθνικής Ασφάλειας, στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τις εκλογές και περάσει στην αντιπολίτευση.

Επιπλέον ο Αποστολάκης παρά το γεγονός ότι οι πολιτικές του απόψεις είναι πασίγνωστες εδώ και πάρα πολλά χρόνια, προτιμά να έχει έναν ρόλο που θα του επιτρέπει να μπορεί να έχει επικοινωνία για τα σοβαρά θέματα της Εθνικής Άμυνας με όλα τα πολιτικά κόμματα αν χρειαστεί.

Υπάρχει περίπτωση και λόγω των ελληνοτουρκικών ο Αποστολάκης να παραμείνει στο ΥΠΕΘΑ ακόμη κι αν κυβέρνηση γίνει η ΝΔ; Δεν έχουμε καμία σοβαρή ένδειξη ότι στη ΝΔ έχουν ξεπεράσει αγκυλώσεις, ταμπού, παραξενιές και βέβαια τις γκρίνιες των απόστρατων. Συνεπώς δίνουμε ελάχιστες έως καμία πιθανότητα να κάνει τέτοια κίνηση ο Μητσοτάκης.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016