Γιατί η Τουρκία μεταφέρει μονάδες από τον Έβρο στη Συρία; Η πραγματική αιτία που δεν είναι ευχάριστη για την Ελλάδα

“Η Τουρκία μεταφέρει μονάδες από τον Έβρο και τα μικρασιατικά παράλια στο μέτωπο της Συρίας και άρα αποδυναμώνεται”, λένε και γράφουν αρκετοί τις τελευταίες ημέρες. Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι και είναι χειρότερα απ΄ όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Ο Αντιστράτηγος ε.α Λάμπρος Τζούμης είχε εξηγήσει αναλυτικά τι κάνει η Τουρκία με τη μεταφορά δυνάμεων στο μέτωπο της Συρίας. Και η εξήγηση δεν είναι ευχάριστη για εμάς, όπως πολλοί θέλουν να πιστεύουν.

Τι είπε στη συνέντευξή του στο Militaire.gr :

Γράφει σήμερα ο Αντιστράτηγος ε.α Λάμπρος Τζούμης :

“Καλό θα είναι να σταματήσουν οι πανηγυρισμοί και να ασχοληθούμε με τα καθ΄ ημάς. Αν συνέβαινε κάτι αντίστοιχο στη χώρα μας το «βύσμα» θα είχε πάρει φωτιά…Η μεταφορά τουρκικών στρατιωτικών Μονάδων από την περιοχή του Έβρου στην Ιντλίμπ και η εκτίμηση από κάποια Μ.Μ.Ε. ότι αυτό γίνεται γιατί η Τουρκία είναι στριμωγμένη, νομίζω χρήζει αναθεώρησης. Δεν υπάρχει σοβαρή στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία για να απαιτείται μεταφορά.  Είναι μια συνήθης τακτική και αφορά μία Μονάδα ανά Ταξιαρχία (π.χ. ένα Τάγμα Μ/Κ ΠΖ, Επιλαρχία, κ.λπ). ΟΙ Μονάδες μετά από κάποιο διάστημα στο Συριακό μέτωπο εναλλάσσονται. Αυτό γίνεται προκειμένου οι Σχηματισμοί να συνεχίζουν απρόσκοπτα το έργο τους και σκοπός είναι η απόκτηση πολεμικής εμπειρίας του προσωπικού”.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016