Η απόφαση Τσίπρα να κάνει υπουργό Εθνικής Άμυνας τον νυν Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη είναι κίνηση ΜΑΤ! Τι εξασφαλίζει;

•Την “συνέχεια” στην άσκηση πολιτικής στο ΥΠΕΘΑ χωρίς να υπάρξει ούτε ώρα καθυστέρηση. Ο Ναύαρχος Αποστολάκης γνωρίζει τα πάντα, συμμετείχε σε όλα, διαμόρφωνε με τις απόψεις του αποφάσεις.

•Είναι γνωστό σ΄ όσους παρακολουθούν τα θέματα του ΥΠΕΘΑ, ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια υπήρχε ένα τρίγωνο εξουσίας: πρωθυπουργός, ΥΠΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ. Από το τρίγωνο αυτό αποχώρησε ο Πάνος Κάμμενος αλλά η παράδοση της σκυτάλης στον Α/ΓΕΕΘΑ εξασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχεια για την επίλυση θεμάτων ζωτικής σημασίας, γρήγορα.

•Όπως είπε και ο πρωθυπουργός στη δήλωσή του, η επιλογή Αποστολάκη είναι ένα σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται να ρισκάρουμε το παραμικρό στα θέματα της Εθνικής μας Άμυνας και επιπλέον είναι κι ένα μήνυμα σ΄ όποιον πιστεύει ότι μπορεί να προκαλέσει το παραμικρό πρόβλημα στη χώρα.

•Αποτελεί μήνυμα Τσίπρα προς τους πολιτικούς του αντιπάλους: ο αριστερός Τσίπρας που τον κατηγορούσαν ότι θα διέλυε το στράτευμα, επιλέγει για ΥΕΘΑ έναν στρατιωτικό, τον Ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη. Είναι η πρώτη φορά στη μεταπολίτευση που γίνεται κάτι τέτοιο και όση κριτική κι αν δεχτεί, είναι θετική κίνηση.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016