Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας θα είχε χίλιους λόγους να χρησιμοποιήσει απείρως σκληρότερη γλώσσα στη συνέντευξη που έδωσε στο Militaire Magazine. Δεν το επέλεξε και όσα είπε ήταν όσα θα ΄πρεπε να πει ένας ΥΠΕΞ, η χώρα του οποίου αντιμετωπίζει, επίθεση από έναν γείτονα της.

Παρόλα αυτά ο Τούρκος ομόλογος του Μεβλούτ Τσαβούσογλου μ΄ ένα κατάπτυστο μήνυμα στο twitter προσπάθησε να παρουσιάσει την Ελλάδα ως μια χώρα που συμπεριφέρεται με βάναυσο τρόπο σε πρόσφυγες και μετανάστες! Ποιος ο Τσαβούσογλου! ΥΠΕΞ μιας χώρας που παίζει με εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές, τις χρησιμοποιεί ως “όπλο” , τις σπρώχνει στη θάλασσα και τώρα χρησιμοποιεί αυτούς τους ανθρώπους ως πολιορκητικό κριό στον Έβρο.

Ο Τσαβούσογλου έχει βεβαίως πολλούς λόγους να είναι εκνευρισμένος. Τα αδιέξοδα της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, είναι πολλά. Γράφεται ότι ο ίδιος έχει πολλές διαφωνίες με τις επιλογές του Ερντογάν, αλλά δεν τολμά να τις εκφράσει. Εκτελεί πιστά τις εντολές.

Γνωρίζει ότι και στο προσφυγικό-μεταναστευτικό αυτά που κάνει η Τουρκία δεν μπορεί να της βγουν σε καλό.

Μην ξεχνάμε ότι μέχρι και μουστάκι άφησε ο Μεβλούτ για να είναι ικανοποιημένος ο πρόεδρος. Που να εκφράσει διαφωνίες για τα όσα τον διατάσσει ο Ερντογάν.

ΥΓ . Να ευχαριστήσουμε τους ελάχιστους συναδέλφους που ανέφεραν ότι ο Νίκος Δένδιας έκανε τις δηλώσεις που προκάλεσαν την αντίδραση Τσαβούσογλου στο Militaire Magazine.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016