Άμυνα μιας χώρας δεν είναι μόνο τα όπλα της και οι στρατιώτες της. Όπως έχουμε ξαναγράψει είναι και η οικονομία της, η εκπαίδευση της, το σύστημα υγείας της. Για την Ελλάδα υπάρχει και κάτι ακόμη που θα ΄πρεπε να είναι αυτονόητο: ο πολιτισμός της. Ο οποίος δεν έχει να κάνει μόνο με το παρελθόν της αλλά και με το παρόν και το μέλλον της.

Γι΄ αυτό κι έχει προκαλέσει εντύπωση η παντελής αδιαφορία για τη στήριξη των ανθρώπων του πολιτισμού σ΄ αυτές τις δύσκολες ώρες. Και πολιτισμός είναι και ο τελευταίος εργαζόμενος σ΄ αυτόν τον κλάδο.

Δυστυχώς παρά τις επισημάνσεις ,τις διαμαρτυρίες και τα παράπονα μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον.

Δύο σημείωματα γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών που διαβάσαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας έκαναν εντύπωση. Από δύο αξιόλογους καλλιτέχνες ,σημαντικές επισημάνσεις.Φωτεινή Βελεσιώτου και Σωκράτης Μάλαμας.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016