Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ,Ευάγγελος Αποστολάκης  έκανε λόγο  «διπλωματική έκρηξη» και για πιθανή “στρατιωτική απάντηση”.

Ο κ.Αποστολάκης είπε ότι δεν συμφωνεί με την άποψη περί απομόνωσης του Ερντογάν, προσθέτοντας ότι “πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι μπορεί να αλλάξουν κάποια δεδομένα και κάποιες συμμαχίες στην ευρύτερη περιοχή…Το τουρκολιβυκό  σύμφωνο παραμένει ενεργό”.

“Όχι φόβος”

Ο κ.Αποστολάκης είπε ότι “θα πρέπει να σταματήσουμε να φοβόμαστε μήπως μας επικρίνουν γιατί κάναμε μία κίνηση λίγο παραπέρα από τις συνεννοήσεις που έχουμε ή και ότι προσπαθούμε να εξασκήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα”

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου είπε ότι η Τουρκία “όσο μπορεί να προβάλλει τις θέσεις της και να κερδίζει διπλωματικά αυτά που έχει σαν στόχο δεν έχει λόγους να το κάνει».

Τι θα γίνει αν οι Τούρκοι στείλουν ερευνητικό σκάφος έξι μίλια από την Κρήτη; Ο κ.Αποστολάκης απάντησε ότι “όσο διεκδικούμε δικαιώματα σε αυτή την περιοχή, που ανήκουν στα δικαιώματα που μας δίνει η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ, -την οποία σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο μπορεί να μην την έχουμε ορίσει, αλλά προσδιορίζεται ποια είναι- εάν υποχωρήσουμε και αν δεχτούμε την κίνηση που επιβάλλει η Τουρκία αυτομάτως χάνουμε κάθε δικαίωμα που έχουμε στην περιοχή.Πρέπει να κάνουμε αυτό που επιβάλλει η στιγμή, ακόμη και μια στρατιωτική απάντηση”.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016