Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της υποστηρίζει πως σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι υπουργοί Τουρισμού της Τουρκίας και της Ελλάδας συμφώνησαν να κάνουν «κοινή διαφημιστική εκστρατεία για το Αιγαίο».

Την είδηση μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης στον Ελεύθερο Τύπο.

Η Hurriyet με πρωτοσέλιδο τίτλο «το αστέρι του καλοκαιριού είναι το Αιγαίο» αναφέρει πως ο Χάρης Θεοχάρης και ο τούρκος ομόλογος του Μεχμέτ Έρσοϊ συνομίλησαν τηλεφωνικά και τονίζει πως «συμφώνησαν να κάνουν μια κοινή εκστρατεία προβολής για το Αιγαίο που θεωρείται ασφαλής περιοχή στην περίοδο της πανδημίας».

Είναι τουλάχιστον παράδοξο σ΄ αυτή τη χρονική περίοδο, με την κατάσταση που έχει προκαλέσει η Άγκυρα στα ελληνοτουρκικά να διαφημίζουμε από κοινού με την Τουρκία το Αιγαίο! Πέρα απ΄ αυτό ο Έλληνας υπουργός τουρισμού θα ΄πρεπε να ξέρει ότι η Τουρκία εκ των πραγμάτων στον τουρισμό δεν μπορεί παρά να είναι ανταγωνιστής μας με τις τιμές που έχει!

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016