“Δεν είναι το Barbaros που μας προβληματίζει, αλλά το γεγονός ότι η Τουρκία στέλνει γεωτρύπανο στην κυπριακή ΑΟΖ”! Αυτή είναι η εκτίμηση στρατιωτικής πηγής που σχολίασε στο Militaire.gr την τουρκική κινητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ! Σύμφωνα με την ίδια πηγή , το γεωτρύπανο της Τουρκίας πλέει με πολύ χαμηλή ταχύτητα σε περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ που εκτιμάται ότι θα είναι σε “μη αδειοδοτημένα οικόπεδα”.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται επικοινωνία της Λευκωσίας με την Ουάσινγκτον ώστε να διαπιστωθούν οι προθέσεις των Αμερικανών στη διαφαινόμενη τουρκική επιθετική κίνηση… Ενδιαφέρον θα ΄χει να δούμε αν και πως θα αντιδράσουν οι σύμμαχοί μας, τώρα που η κατάσταση φαίνεται να περιπλέκεται.

Τι θα κάνει η Ελλάδα στην περίπτωση που το γεωτρύπανο των Τούρκων φθάσει στην κυπριακή ΑΟΖ; “Θα υπάρξει συνεννόηση με την Λευκωσία, παρακολουθούμε την κατάσταση”, είναι το σχόλιο πηγής του ΓΕΕΘΑ.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016