Η Γερμανία διαμεσολαβήτρια στα ελληνοτουρκικά; Η καχυποψία για τον ρόλο που θα παίξει το Βερολίνο στο ρόλο του “διαιτητή” είναι μεγάλη και σίγουρα όχι αδικαιολόγητη. Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επιβεβαιώνει όσους δεν βλέπουν θετικά την επιλογή της κυβέρνησης να εμπιστευθεί την κυρία Μέρκελ στο θέμα των ελληνοτουρκικών.

Γερμανίδα καθηγήτρια , ειδική στο δίκαιο της θάλασσας δηλώνει ότι “οι θέσεις της Τουρκίας δεν είναι κακές και πρέπει να εξεταστούν με βάση το δίκαιο”! Επίσης λέει ότι “αν δεν ληφθούν υπόψη τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας στη Μεσόγειο, η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου δεν μπορεί να παράγει αποτέλεσμα”.

Η Nele Matz-Luck, ειδική στο δίκαιο της θάλασσας στο Πανεπιστήμιο Christian-Albrecht στο Κίελο,, δήλωσε σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης ότι “τα όρια των  οικονομικών ζωνών δεν πρέπει απαραίτητα να καθορίζονται σύμφωνα με τη λογική της μέσης γραμμή, αλλά με βάση το δίκαιο”. Πρόσθεσε ότι  “η θέση της Τουρκίας δεν  είναι κακή  και ότι η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο των ισχυρισμών της Τουρκίας”.

Με λίγα λόγια “λαγούς” δεν έχουμε μόνο στην Ελλάδα. Βγήκαν και στη Γερμανία. Το “μασάζ” της ελληνικής κοινής γνώμης για να παρουσιαστούν ως φυσιολογικές “λύσεις” που μέχρι πριν μερικούς μήνες ούτε για αστείο δεν θα έμπαιναν προς συζήτηση, έχει ξεκινήσει.

Google News

Ακολουθήστε το Militaire.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016